16.8 C
Budapest
May 7, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
alekszej navalnijeltűnésMAGYARORSZÁGNagyvilágomszkorvos

Eltűnt Navalnij omszki orvosa, a rendőrség helikopterrel is keresi

Eltűnt az a szibériai orvos, aki Alekszej Navalnijt kezelte, miután szervezete tavaly összeomlott egy oroszországi belföldi járaton.

A Reuters szerint az orosz rendőrség közölte: az orvos, Alekszandr Murakhovszkij pénteken egy terepjáróval hagyta el azt a vadászbázist, ahol utoljára látták.

A Moszkvától keletre mintegy 2200 kilométerre fekvő Omszk régió rendőrsége szerint drónok, helikopter és helyszínen lévő önkéntesek is csatlakoztak a kereséshez.

Murakhovszkij volt a szibériai Omszk város kórházának főorvosa, amely Navalnyit, Vlagyimir Putyin elnök ismert kritikusát kezelte. A főorvos akkor azt állította, nem találtak méreganyagot a szakemberek Navalnij leleteiben. Az ellenzékit Omszkból szállították Németországba, ahol végül kimutatták, hogy egy szovjet idegméreggel próbálták megölni.

Navalnij azóta felépült, visszament Oroszországba, ahol azonnal letartóztatták, és a börtönben ismét nagyon rossz egészségi állapotba került. Mozgalmát közben terroristakapcsolatokkal rendelkező szervezetté minősítették, s ezzel gyakorlatilag felszámolták.

Murakhovszkijt időközben regionális egészségügyi miniszteri posztra léptették elő.

The post Eltűnt Navalnij omszki orvosa, a rendőrség helikopterrel is keresi first appeared on 24.hu.

Related posts

A rák nem vár a járvány végéig (x)

MOCOHU

Az EU odacsap az AstraZenecának, és ez mutatja, miért volt érdemes közösen vakcinát venni

MOCOHU

Tarlós István feljelenti Hadházy Ákost

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This