15.2 C
Budapest
May 4, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
koronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilágnémetországoltásrekord

Egy nap alatt több mint 1,3 millió oltást adtak be Németországban

Új rekordot felállítva egy nap alatt több mint 1,3 millió embernek adták be az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott betegségtől (Covid-19) védő oltást Németországban – írja az MTI.

Az oltóközpontokban és a háziorvosi praxisokban 24 óra alatt 1 353 453 adag oltást adtak be – a Németországban munkaszüneti nap áldozócsütörtök előtti napon, – szerdán.

A csütörtöki több mint négyszázezer adaggal együtt pedig két nap alatt a lakosság több mint két százalékát oltották be – közölte Jens Spahn, egészségügyi miniszter.

Így már a lakosság 35,9 százaléka – 29 857 726 ember – kapott legalább egy adag oltást. Teljes oltást a lakosság 10,6 százaléka – 8 822 370 – kapott.

Az utóbbi hét napon átlagosan 710 076 adag oltást adtak be naponta. Ez azt jelenti, hogy másodpercenként nagyjából nyolcan kapnak oltást a Covid-19 ellen Németországban.

Egyelőre az AstraZeneca-, a Pfizer/BioNTech-, a Moderna- és a Janssen-féle vakcinával igyekeznek elérni a Covid-19-cel szembeni közösségi immunitást. Tervezik, hogy a Szputnyik V oltóanyagot is beállítják a kampányba, de csak akkor, ha az orosz fejlesztő megszerzi az európai uniós forgalmazási engedélyt a közösség gyógyszerészeti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA). Más oltóanyagok, például kínai fejlesztésű vakcinák beszerzését nem tervezik. Nem terveznek változást abban sem, hogy csak EMA-engedéllyel rendelkező készítményt használnak.

A kormány adatai szerint továbbra is a tömeges oltásra szolgáló oltóközpontok a kampány fő helyszínei. Ezekben csaknem 29 millió adag oltást adtak be, az orvosi rendelőkben pedig mintegy 9,7 milliót.

The post Egy nap alatt több mint 1,3 millió oltást adtak be Németországban first appeared on 24.hu.

Related posts

Mfor: a kínai vakcina után véletlenül AstraZenecát kapott egy magyar házaspár

MOCOHU

Kiesett az ablakon egy 98 éves nő a Ferenc körúton

MOCOHU

Putyin és a kommunisták egyetértenek: biztos lesz a győzelem Ukrajna ellen

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This