23 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
baranyi krisztinaBelföldfudanfudan egyetemkarácsony gergelykonzultációMAGYARORSZÁG

Karácsonyék konzultációt indítanak a Fudan Egyetemről

Eredménytelen volt a megbeszélés Palkovics Lászlóval a Fudan Egyetem ügyében – mondta Karácsony Gergely főpolgármester Baranyi Krisztinával, Ferencváros polgármesterével közös sajtótájékoztatóján, írja a 444.hu. Hetek óta folyik a küzdelem a kormány és a főpolgármester, valamint a kínai egyetem kampuszának kinézett területnek helyt adó kerület, Ferencváros polgármestere között a tervek szerint 540 milliárd forintból, kínai hitel felvételével finanszírozott (a költségeket Magyarország állná) épületegyüttes ügyében. A magyar kormány stratégiai megállapodást is aláírt már a Fudan Egyetemmel.

Most Palkovics miniszter hívta megbeszélésre Karácsonyt és Baranyit, egyetértésüket kérte arra Baranyi elmondása alapján, hogy a Fudan Egyetem a Diákváros projekt helyén épülhessen fel.

26 hektár helyett csupán 5,5 hektáron kapna helyet a Diákváros. Ezt az ellenzéki vezetők elutasítják. Baranyi korábban népszavazást szeretett volna tartani, de a veszélyhelyzet fenntartása miatt  ezt nem lehet.

Most úgy döntött a főpolgármester és a kerület polgármestere, hogy online és offline konzultációt indítanak, minél több budapesti lakost kérnek arra (budapesti lakcímkártya kell majd a konzultáción való részvételhez), mondja el véleményét, akarják-e Budapestre a kínai egyetemet.

The post Karácsonyék konzultációt indítanak a Fudan Egyetemről first appeared on 24.hu.

Related posts

Szorosabb lesz a Mercedes és a Williams együttműködése

MOCOHU

Beismerte Lukasenka: segítettek átjutni a migránsoknak Lengyelországba

MOCOHU

„Rendellenes egészségügyi incidens” miatt késett három órát Kamala Harris a diplomáciai útján

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This