18.5 C
Budapest
April 30, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
állatokállatvilághorgászhalMAGYARORSZÁGtermészetTudományzöldövezet

Bizarr mélytengeri teremtmény teteme sodródott partra

Bizarr, horrorfilmbe illő mélytengeri hal teteme sodródott partra Kaliforniánál – írja a Live Science. A hasonló állatok, az úgynevezett horgászhalak ritkán láthatóak, mivel az óceán mélyén fordulnak csak elő. A jó állapotú maradványt egy horgász, Ben Estes fedezte fel az Orange megyei Crystal Cove Állami Park területén. Azt nem tudni, hogy a tetem miként került a partra.

A horgászhalak több száz méteres mélységben élnek, a szakértők közel 200 fajukat ismerik.

A képen látható állat valószínűleg egy csendes-óceáni korbácsoshal. A példánynak hegyes fogai vannak, fején pedig hosszú, biolumineszcens testrészben végződő nyúlvány látható. A faj ennek segítségével csalogatja magához a zsákmányt az óceán sötétjében.

A nőstény korbácsoshalak akár 60 centiméter hosszúra is megnőhetnek, a hímek azonban jóval kisebbek. Az állatokra különös szaporodás jellemző: a hímek parazitaként tapadnak rá a nőstényekre, szövetük összekapcsolódik, a hím pedig végül teljesen egybeolvad a nősténnyel.

Elképzelhető, hogy a most megtalált példányt a Los Angeles-i Természettudományi Múzeumba fogják szállítani. A tetemet jelenleg a Kaliforniai Hal- és Vadvédelmi Szolgálat őrzi.

The post Bizarr mélytengeri teremtmény teteme sodródott partra first appeared on 24.hu.

Related posts

Többen megsérültek egy balesetben a szekszárdi elkerülőn

MOCOHU

A hely, ahol be sem zártak az iskolák, és ahol egészen másképp nyitják ki őket

MOCOHU

Kiderült, hogy Leclerc miért nem tudott rajthoz állni Monacóban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This