15.4 C
Budapest
April 30, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldcovid19gődény györgygyógyszerészkoronavírusMAGYARORSZÁGrémhírterjesztés

Később emelhetnek vádat Gődény György ellen, mert minden iratot látni akar

Később emelhet vádat az ügyészség a rémhírterjesztéssel gyanúsított Gődény György ellen. Ennek az az oka, hogy a gyógyszerész minden iratba be szeretne tekinteni még az ügyében lévő ügyészi döntés előtt.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a Nyíregyházi Járási Ügyészség még nem tudta meghozni az érdemi döntését egy rémhírterjesztéssel gyanúsított férfi ügyében, mivel kiderült, hogy a gyanúsított ragaszkodik ahhoz a törvényben biztosított határidő betartásához, miszerint egy hónapja van arra, hogy az ügyészség döntése előtt az eljárás valamennyi iratát megismerje, illetve indítványokat, észrevételeket tegyen.

Az iratok megismerésének lehetőségét a rendőrségnek kell biztosítania a gyanúsított számára, ezért az ügyészség most ennek elvégzésére hívta fel a rendőrséget. Az egy hónap letelte születhet meg az ügyészi döntés.

– mondta lapunknak a csoportvezető ügyész.

Gődényt még december 11-én hajnalban állították elő a lakásán tartott házkutatás során, majd rémhírterjesztés miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyógyszerész azt állította, hogy nem követett el bűncselekményt, és ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy ő csupán orvosi tényeket közölt az oldalán tudományos kutatásokra alapozva.

A virusszkeptikus férfi a kihallgatása során panasszal élt a gyanúsítás ellen, valamint a lakásában tartott kutatás, és az otthonában lévő eszközök lefoglalása miatt is, de az ügyészség mind a három panaszát elutasította. A gyanúsítás azóta sem változott, azaz Gődénynek továbbra is rémhírterjesztés miatt kell felelnie.

The post Később emelhetnek vádat Gődény György ellen, mert minden iratot látni akar first appeared on 24.hu.

Related posts

Rétvári: Januárban emelkedik az orvosok, júliusban az ápolók bére

MOCOHU

Young G barátnője terhes

MOCOHU

2020 kedvenc Fortepan-képei

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This