15.9 C
Budapest
May 5, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
állatkertangliabarna medvebedfordshireMAGYARORSZÁGmedveNagyvilág

Agyonlőttek a gondozók két állatkerti medvét, miután kiszöktek és rátámadtak egy vaddisznóra

Az állatkert alkalmazottai agyonlőtték a park két barna medvéjét, miután az állatok kiszabadultak az elkerített területükről az angliai Bedfordshire-ben – írja a CNN.

A Hófehérke és Csipkerózsika nevekre keresztelt nőstény medvék pénteken egy kidőlt fán keresztül jutottak át a mellettük élő vaddisznók területére, egyiküket meg is sebesítették.

A gondozók azért döntöttek úgy, hogy kilövik a medvéket, mert megítélésük szerint „közvetlen fenyegetést jelentettek az emberi életre”.

A szakemberek percek alatt a helyszínre értek, de nem tudták megnyugtatni a medvéket, amelyek legalább 20 percig „kiszámíthatatlanok és agresszívek” maradtak. „Mivel a barna medvék erős és veszélyes ragadozók, elsődleges prioritásunk a biztonság. Tapasztalataink és szakértelmük alapján munkatársainknak gyors és megalapozott döntéseket kell meghozniuk vendégeink és más állataink védelme érdekében” – közölte az állatkert vezetője.

A Hamupipőke nevű harmadik medve nem tartott társaival, így sértetlen maradt.

Az időzítés azonban így is nagyon kellemetlen a 3500 állatot tartó Whipsnade Zoo-nak, az állatkert ugyanis vasárnap ünnepli 90. születésnapját, amire tíznapos programsorozattal készült.

The post Agyonlőttek a gondozók két állatkerti medvét, miután kiszöktek és rátámadtak egy vaddisznóra first appeared on 24.hu.

Related posts

Éjszakai vonatkálvária – Negyven perc helyett három és fél óra alatt ért haza az esti műszakból

MOCOHU

Idén halloweenkor biztosan nem látja Heidi Klumot beöltözni

MOCOHU

Németek utaznak Moszkvába, hogy beoltassák magukat Szputnyikkal

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This