17.3 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
gyurcsány ferencinterjúkálomista gáborKultúraMAGYARORSZÁGőszödi beszéd filmpolitikai krimi

Kálomista Gábor szerint nem lesz propagandafilm az Gyurcsány-krimi

Február végén elsőként írtuk meg, hogy Kálomista Gábor cége, a Megafilm politikai krimit forgat az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról és a 2006 őszi zavargásokról. A producer akkor és azóta sem válaszolt a kérdéseinkre, ám szerdán, a Gyurcsány-szónoklat elhangzásának 15. évfordulóján véget ért a nagy titkolózás: kijött az Elk.rtuk címen beharangozott film első előzetese, Kálomista Gábor pedig – társporducerével, Helmeczy Dorottyával közösen – hosszú interjút adott az Indexnek.

Kapcsolódó
Itt az őszödi beszédről szóló film előzetese

Eddig nagy volt a titkolózás, de beindult az ELK*RTUK reklámkampánya.

Van egy ember, aki felesküdött arra, hogy a Magyar Köztársaság érdekeit képviseli, de úgy szerzi meg a hatalmat, hogy másfél éven át hazudik, adatokat hamisít. A filmtől független magánvéleményem, hogy nem értem, mit keres ez az ember még mindig a magyar közéletben. Egy miniszterelnök, aki rálövet a saját állampolgáraira, járókelőket veret meg kardlappal, és még hosszan sorolhatnám mindazt, amit a demokráciáért tett

– mondja Kálomista, aki aztán arra is kitér, hogy szerinte egyáltalán nem propagandafilmről van szó, mert a film szentebb műfaj számára annál, hogy husángnak használja.

Egy film szóljon valamiről, nevettessen, ríkasson meg, váltson ki érzelmeket. Ez is ilyen lesz. Azt rákenni a története miatt, hogy biztosan propaganda film lesz, többek közt azért is súlyos tévedés, mert egy angol rendezőt kértünk fel, aki szakmailag nem engedheti meg magának, hogy magyar propagandafilmet forgasson. Számára nem az a tét, hogy majd legközelebb is rendezhessen nálunk egy epizódot egy tévésorozatban. Olyan témát látott a történetben, miután elolvasta a forgatókönyvet, ami nem csak Magyarországon érvényes.

Ezt a bizonyos angol rendezőt Keith Englishnek hívják, aki az imdb filmes adatbázis alapján egy nagyjátékfilmet jegyez eddig rendezőként. A producerek azt is megerősítették, hogy Trill Zsolt, Zayzon Zsolt és Szikszai Rémusz is játszik a filmben, valamint, hogy Bendi Balázs írta a forgatókönyvet.

Kapcsolódó
Megtudtuk, kik szerepelhetnek az őszödi beszédről szóló politikai krimiben

Hatalmas a titkolózás a készülő film körül, pedig már javában forgatják. A szereplőgárda egy részének kilétét kiderítettük: Bánovits Vivianne és Mózes András főszerepben látható majd, de játszik majd Trill Zsolt is. 

Elmondják azt is, hogy az Nemzeti Filmintézethez nem pályáztak támogatásra, mert nem akartak évekig várni, inkább a Megafilm saját forrásait használták, illetve vannak magántámogatóik is, és élnek a közvetett állami támogatással, a 30 százalékos adókedvezménnyel.

Mint mondja, Kálomistát részben az motiválta a film elkészítésére, hogy emléleztesse az embereket, hogy Gyurcsány Ferenc követte el a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb bűncselekményeit. Erre azért van szükség szerinte, mert egy mai harminc évesnek nagyjából fogalma sincs, mi is történt akkor. Gyurcsányra úgy gondolnak, mint egy jópofa gitározós srácra, aki néha a diszkóban is megjelenik.

A rejtélyeskedés azért még maradt: azt például még mindig nem árulja el, hogy maga Gyurcsány milyen módon fog megjelenni a filmben, de Dobrev Klárát szerinte egy kiváló színésznő játssza, akinek a nevét nem árulja el. Kálomista azt állítja, hogy több színészét megfenyegették  gyakorlatilag megfenyegették, amikor kiderült, hogy ebben a filmben dolgoznak. A film jogi következményeitől viszont egyáltalán nem tart:

Ha Gyurcsány Ferenc jóhírnév megrontása miatt perel, örömmel megyek vele bármilyen bíróság elé. Ha bárki pert indítana, szívesen állok elé, mindent tudok bizonyítani, ha kell.

The post Kálomista Gábor szerint nem lesz propagandafilm az Gyurcsány-krimi first appeared on 24.hu.

Related posts

Az újszülöttet is védi a koronavírustól a kismamák beoltottsága

MOCOHU

Április óta nem halt meg annyi koronavírusos beteg Olaszországban, mint az elmúlt 24 órában

MOCOHU

Merevedési zavarokkal küzdöttem, nem is gondoltam, hogy ez lehet az oka

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This