16.5 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
koronavíruskoronavírus friss hírekMAGYARORSZÁGNagyvilágnémetországvakcina

Júniustól a 12 évesnél idősebb gyerekek is kaphatnak Covid-oltást Németországban

A 12-16 éves korosztályt is bevonják az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségtől (Covid-19) védő oltás beadásának kampányába Németországban – jelentették be csütörtökön Berlinben. Angela Merkel kancellár a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után elmondta, hogy a leginkább veszélyeztetett csoportok elsőbbségét előíró oltási rendszer visszavonásának napjától, június 7-től, 12 éves kortól bárki foglalhat magának oltási időpontot.

A kancellár kiemelte: nagy siker, hogy az utóbbi hetekben jelentősen felgyorsult az oltási kampány. Ez nagyban hozzájárult az egészségügyi ellátórendszerre nehezedő teher csökkenéséhez. A szövetségi kormány és a 16 tartományi kormány továbbra is elérhetőnek tartja a kampány célját, miszerint a nyár végéig mindenkinek biztosítják az oltás lehetőségét – jelentette ki Angela Merkel.

A szövetségi kormány vezetői és az úgynevezett miniszterelnöki konferencia (MPK) – a járványügyi védekezésért felelős tartományi kormányfők egyeztető testülete – utáni tájékoztatón Michael Müller berlini kormányzó polgármester, az MPK soros elnöke aláhúzta, hogy „a siker kulcsa az emberek szolidaritása” volt. A járvány elején még úgy tűnt, hogy néhány hétre, legfeljebb néhány hónapra kell bevezetni korlátozásokat, és „egyáltalán nem magától értetődő”, hogy a szigorú szabályokat már több mint egy éve betartja a lakosság.

Markus Söder bajor miniszterelnök, az MPK soros alelnöke hozzátette, hogy továbbra is jól kell gazdálkodni az oltóanyagokkal, mert egyelőre nem jut mindenkinek, de így is napról-napra jobban halad a kampány.

A szövetségi kormány legutóbbi, szerdai adatai ismét országszerte több mint egymillió adag oltást adtak be 24 óra alatt a tartományi oltóközpontokban és a háziorvosi praxisokban. A szerdai 1 135 659 adaggal 47 358 842-re emelkedett a 153 napja tartó kampányban beadott oltások száma. Legalább egy adagot a lakosság 41,5 százaléka kapott. Teljes oltással a lakosság 15,7 százaléka rendelkezik.

A járványügyi mutatók többsége május eleje óta folyamatosan javul. A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) csütörtöki adatai szerint az utóbbi 24 órában 6313 fertőződést szűrtek ki tesztekkel. Ez nagyjából a fele az egy héttel korábbi 12 298 igazolt fertőzésnek. Az új esetekkel együtt 3 662 490 ember szervezetében mutatták ki a vírust.

A legfontosabb járványügyi mutatóként számon tartott hétnapi fertőzésgyakoriság – a megelőző hét napon regisztrált fertőződések százezer lakosra vetített száma – 41-re süllyedt az egy héttel korábbi 68-ról.

Ugyanakkor a Covid-19-cel összefüggésben egy nap alatt regisztrált halálesetek száma 269-re emelkedett az egy héttel korábbi 237-ről. Az új halálesetekkel 87 995-re emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma Németországban.

The post Júniustól a 12 évesnél idősebb gyerekek is kaphatnak Covid-oltást Németországban first appeared on 24.hu.

Related posts

A Twitteren vágott vissza Orbán Viktornak az amerikai nagykövet

MOCOHU

Kutyája mentése közben halt meg egy magyar férfi Ausztriában

MOCOHU

Jennifer Lopez megerősítette, hogy szakítottak vőlegényével

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This