26.2 C
Budapest
April 29, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldbudapestfővároshídfelújításkormánylánchídMAGYARORSZÁG

Akkor kapja meg a beígért 6 milliárdot a főváros, ha a Lánchíd csak másfél évig lesz lezárva

Ugyan a kormány korábban azt hangoztatta, amint elkezdődik a Lánchíd felújítása, a főváros rendelkezésére bocsátják a korábban ígért 6 milliárd forintot, az ATV Híradójának megkeresésére most a Miniszterelnökségi Sajtóiroda azt írta, az összeget akkor utalja a kormány, ha a főváros vállalja, hogy a híd 18 hónapnál hosszabb ideig nem lesz lezárva, és ha a beruházás befejezéséhez már csak ez az összeg hiányzik.

Mint fogalmaztak, a Lánchíd felújítását Tarlós István főpolgármesterként hiánytalanul előkészítette, a munkálatokat régen meg lehetett volna kezdeni.

Szerintük

Karácsony Gergely másfél éves hídfelújítási késlekedése több mint ötmilliárd forintjába kerül a budapestieknek, ezt az összeget ráadásul előlegként, mindenféle munkavégzés nélkül előre odaadták a vállalkozónak.

Megjegyezték, hogy a magasabb árban nincs benne a Széchenyi téri villamos-közúti aluljáró és a budavári alagút felújítása sem, és a többi fővárosi beruházással se hangolták össze a Lánchíd felújítását, így Budapesten hosszú időre állandósulhat a közlekedési káosz.

The post Akkor kapja meg a beígért 6 milliárdot a főváros, ha a Lánchíd csak másfél évig lesz lezárva first appeared on 24.hu.

Related posts

Újabb gazdaságélénkítő akciókat indít a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

MOCOHU

Pár napig még fagyra kelünk

MOCOHU

Több helyen akadozik a közlekedés a vihar miatt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This