16.5 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldellenzéki előválasztásMAGYARORSZÁGmszpszakács lászló

Nem kérdezték meg visszaléptetése előtt az MSZP volt elnökhelyettesét

Az MSZP elnöksége kedden közleményben jelentette be, hogy felfüggeszti Molnár Gyula párttagságát, miután a volt pártelnök bejelentette, a Demokratikus Koalíció támogatásával indul az ellenzéki előválasztáson, és ha győz jövőre, a DK frakciójába ül be az Országgyűlésben. Igaz, a 168.hu szerint a helyzet összetettebb, mert Tóth Bertalan MSZP-elnök, Karácsony Gergely a Párbeszédtől, valamint Gyurcsány Ferenc DK-elnök aláírt egy megállapodást arról, hogy Molnár a DK-t erősítheti a jövőben – az MSZP vezetése ezt egyelőre nem kommentálta.

A szocialisták elnöksége ugyanakkor azt is közölte, hogy visszaléptetik előválasztási jelöltjüket Baranya megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében, a komlói körzetben. A döntés azt a Szakács László országgyűlési képviselőt sújtja, aki korábban a párt elnökhelyettese volt, és Mesterházy Attila szövetségese az MSZP-ben.

Úgy tudjuk, az utóbbi napokban a pécsi városházán zajló személycserékkel összefüggésben kiderült, hogy akár a DK is beállna Szakács mögé az előválasztáson, a Gyurcsány párt körzetbeli jelöltje, Zag Gábor ugyanis épp most lett alpolgármester a megyszékhelyen. A dinamikusan változó helyzetről azonban az MSZP vezetése nem kért tájékoztatást a képviselőtől, hanem visszavonta a jelölését.

Szakács a 24.hu-nak azt mondta, meglepetéssel értesült a döntésről, mert az elnökségi ülés előtt nem keresték meg, így az álláspontját sem kérték ki. A politikus azt is mondta, egyelőre nem döntötte el, hogyan reagál a visszaléptetésre.

A körzetben az LMP a korábbi társelnökét, Keresztes László Lórántot indítja, márpedig az LMP beállt Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltsége mellé, így Szakács visszaléptetése akár afféle viszonzásnak is tekinthető. MSZP-s forrásaink szerint ugyanakkor a háttérben az áll, hogy tartanak attól, hogy Szakács – Molnár Gyulához hasonlóan – a DK támogatása esetén az ő frakciójukat választaná a szocialista képviselőcsoport helyett.

The post Nem kérdezték meg visszaléptetése előtt az MSZP volt elnökhelyettesét first appeared on 24.hu.

Related posts

David Attenborough új filmje a karanténba zárt bolygóról szól

MOCOHU

Milák országos csúcsot repesztett, majd azt is megdöntötte, de Cseh László búcsúúszása vitt mindent

MOCOHU

George Russell a második szabadedzést is behúzta

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This