19 C
Budapest
April 28, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bányai gáborBelföldfideszklinikai halálkoronavírusMAGYARORSZÁGújraélesztés

Kétszer élesztették újra, a klinikai halálból hozták vissza Bányai Gábort, a koronavírusból felépült képviselőt

Június közepén írt személyesen a Facebookon Bányai Gábor fideszes országgyűlési képviselő, hogy hosszú küzdelem után meggyógyult a koronavírus-fertőzésből. A politikus 111 napig volt kórházban, lélegeztetőgépen ápolták, és egy ideig úgy tűnt, tüdőtranszplantációra lesz szüksége.

Bányai Gábor a Halasmédiának adott interjút Balatonfüreden, ahol rehabilitációs program keretében segítik a felépülését. A képviselő elmondta, jól van, örül az életének, bár járókeretre szorul és alig bírja mozgatni a lábait.

Gyakorlatilag az izmaim elsorvadtak, közel 30 kilót fogytam, tele van a testem szúrások helyével és sajnos felfekvések is keletkeztek rajtam. Sok-sok segítségre szorulok a napi teendőim elvégzésében, amelyben a felállás is nehézség, de élek. Hálával gondolok mindazokra, akik segítettek lélekben és fizikálisan. Elsősorban az orvosokra, az ápolókra. Büszke vagyok a családomra, a feleségemre, a gyermekeimre, az édesanyámra, akik, mint utólag megtudtam, végig velem voltak. Azoknak is köszönettel tartozom, akik a távolból imáikkal vagy az életemért való aggódással kifejezték törődésüket

– mondta.

Beszélt arról is, emlékszik arra, amikor bekerült a kórházba, és hogy búcsúüzenetet küldött a telefonjáról, amit aztán egy szkafanderes ember kivett a kezéből, a többit pedig csak elmesélték neki. Állapota az első héten javult, aztán egy bakteriális fertőzés komplikációkat okozott. Ezután kritikus állapotba került, műtüdőre volt szüksége ahhoz, hogy oxigén jusson a vérébe. Bányai Gábornak kétszer állt meg a szíve, a klinikai halál állapotába került, újra kellett éleszteni, de szerencsére az agya nem sérült. A fordulópont Pünkösd környékén volt, akkor lekerült a műtüdőről, majd csodával határos módon tisztulni kezdett a tüdeje és levették a lélegeztetőgépről is.

A politikus elmondta, átélt olyan pillanatokat, amikor lekapcsolódott a testi életről.

Nem láttam kívülről magamat és hangok, határozott üzenetek jutottak el hozzám. Nem kérdés számomra, hogy Istennel kerültem kapcsolatba. Azt üzente a hang, hogy előkészített mindent, megvan a helyem az örökkévalóságban, találkozhatom például apámmal, de választást is hagyott. Az mondta, ha úgy érzem, hogy van még dolgom, maradhatok. Bármilyen furcsán is hangzik, döntési helyzetbe hozott

– mondta.

Hozzátette, neki perceknek tűnt az alvása, ébredéskor fájdalmak gyötörték, nem tudta hol van, haza akart menni és sírt.

Beszélni nem tudtam, miközben közölni akartam a gondolataimat, a kéréseimet. Semmim nem mozgott, nem éreztem a végtagjaimat. Szellemileg ép, de mozdulatlan, kommunikálni képtelen lény voltam. Előfordultak olyan pillanatok, amikor legszívesebben meghaltam volna a fizikai, lelki gyötrelmek miatt. Aztán néhány nap alatt kitisztult minden. Találkoztam a családommal, ami óriási erőt adott.

Bányai Gábor rehabilitációja a tervek szerint augusztusig tart, addig teljes mértékben az egészsége helyreállítására koncentrál. Elmondta, Orbán Viktor is felhívta mióta jobban van. Először pedig azt hitte valaki viccel a kormányfő nevével, beszéltek a jövőről, és a miniszterelnök kifejezte, hogy számít a politikusra, de most első a felépülése.

The post Kétszer élesztették újra, a klinikai halálból hozták vissza Bányai Gábort, a koronavírusból felépült képviselőt first appeared on 24.hu.

Related posts

Meghalt Bernie Madoff, a legnagyobb piramisjátékos

MOCOHU

Erzsébetváros Önkormányzata belengetett egy kétmillió forintos büntetést a kávézónak, ami egy teherautó platóján nyitott teraszt

MOCOHU

Mark Zuckerberg a Facebookon gratulált Karikó Katalinnak

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This