24.2 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
cégvezetésdöntéshozataljárványkoronavírusközgyűlésMAGYARORSZÁGtaggyűlésÜzleti tippek

Elérte a közgyűléseket is a járványügyi lazítás

Az ügyvezetés kezdeményezése alapján közgyűlés vagy taggyűlés megtartása nélkül is történhet határozathozatal. Ez különösen azokra az esetekre igaz, ha ezáltal az egészségügyi kockázat csökkenthető, vagy a járványügyi korlátozások miatt előreláthatóan nem lenne lehetséges a tagok teljes létszámú személyes megjelenése.

Egy fontos határidő is bekerült a naptárba, amire muszáj tekintettel lenni, ha az ügyvezetés a veszélyhelyzeti rendelkezések alapján a döntéshozó szerv hatáskörébe tartozó ügyben határozott. Ekkor a grémium rendkívüli ülését legkésőbb 2021. október 15-ig össze kell hívni, és ezen a fórumon kell határozni az ügyvezetés által meghozott döntésről.

Ki kell emelni, hogy ekkor nem csak beleegyező határozatot lehet hozni. A döntéshozó szerv megváltoztathatja, sőt akár hatályon kívül is helyezheti a cégvezetés által meghozott rendelkezést.

„Az ilyen esetekben különös körültekintéssel kell eljárni. A grémium által meghozott döntés ugyanis nem visszaható hatályú. A módosítás nem érinti az ügyvezetés korábbi határozata alapján, a módosításig keletkezett jogokat és kötelezettségeket. Azokat akkor is érvényre kell juttatni, ha egyébként a rendkívüli közgyűlés vagy a taggyűlés szándékaival ellentétesek” – hangsúlyozta Markóczy Réka, az ügyvédi társulás szakértője.

A rendkívüli ülést az említett határidőig a többi között egy másik hangsúlyos ügyben is muszáj összehívni. Ha a járvány miatt a vállalkozás üzleti ügyei nem a reméltek szerint alakultak, és előáll az a helyzet, hogy a törzstőkét vagy az alaptőke le kell szállítani, akkor erről a döntéshozó szervnek ugyancsak október 15-ig döntenie kell.

The post Elérte a közgyűléseket is a járványügyi lazítás first appeared on 24.hu.

Related posts

Újabb földrengés történt Törökországban

MOCOHU

Bejelentették, mikor kapja meg a koronavírus elleni oltást Milos Zeman

MOCOHU

Végelszámolás alá került a lélegeztetőgépekkel nagyot szakító cég

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This