19.6 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
csehországidőjárásMAGYARORSZÁGNagyvilágtornádó

Brutális tornádó csapott le Csehországra

Itthon hőségrekord volt csütörtökön, Csehországban viszont kifejezetten rossz idő. Az Időkép szerint konkrétan tornádó csapott le az országra.

Azt írják, Európát napok óta kettészeli egy nagy kiterjedésű frontálzóna, melynek innenső oldalán sorra dőlnek a rekordok, a túloldalán hűvösebb légtömeg található. A front mentén markánsan eltérnek a légköri állapothatározók, így kitűnő táptalajt biztosítanak heves időjárási események létrejöttéhez.

Csehországban, Lengyelországban és Németországban a csütörtöki nap folyamán számos heves zivatarcella kialakulása volt megfigyelhető, a cseh-szlovák határon fekvő Hodonín településre egy jelentős károkat okozó tornádó is lecsapott.

Az időkép szerint az első jelentések szerint akár 150-en is megsérülhettek a viharban és áldozatokról is érkezett hír. Többen a romok alatt rekedtek. Az okozott károk alapján a tornádó erőssége a Fujita-skála szerinti F3-as erősséget elérte, de nem kizárt, hogy F4-es erősségű volt.

The post Brutális tornádó csapott le Csehországra first appeared on 24.hu.

Related posts

Marad a nyárias idő, csak vasárnap jöhet egy kis változás

MOCOHU

“Fontos a politika, a hit, a pénz, de a szex tudja a legőszintébb érdeklődést felkelteni” – exkluzív interjú Szinetár Miklóssal

MOCOHU

Ahogy öregszik a magyar, úgy hízik

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This