17.3 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
atlétikacece telferMAGYARORSZÁGolimpia 2021Sporttokió 2020

Nem engedik a transznemű atlétának, hogy induljon az amerikai válogatón

Nem engedélyezték az amerikai transznemű gátfutó indulását az Egyesült Államok jelenleg zajló olimpiai válogatóversenyén, így CeCe Telfer nem lehet ott a tokiói nyári ötkarikás játékokon, írja az MTI. Az amerikai atlétikai szövetség (USATF) azért tagadta meg a rajtjogot tőle, mert

a 400 gátas nem teljesítette a női versenyeken indulók számára megengedett tesztoszteronszinttel kapcsolatos feltételeket.

A sportági világszövetség (WA) 2019-ben bevezetett irányelve szerint azok a sportolók nem indulhatnak a nők között, akiknek a tesztoszteronszintje literenként 5 nanomol vagy annál magasabb. A WA lehetőséget kínál arra, hogy műtéti úton vagy gyógyszeres kezeléssel az érintetteknél csökkentsék a férfi nemihormon-szintet, de annak 12 hónapon át a megállapított küszöbérték alatt kell maradnia. A korábban férfiként versenyző, Jamaicában született Telfer viszont nem felelt meg a WA követelményeinek.

Kapcsolódó
Új-zélandi súlyemelő az olimpiák első transznemű sportolója

Nem mindenki tartja korrektnek az indulását.

Jelen állás szerint továbbra is az új-zélandi súlyemelő, Laurel Hubbard az egyetlen – és a legelső – transznemű sportoló, aki olimpiai induló lehet, miután teljesítette a tokiói szerepléshez szükséges előírásokat, s országa olimpiai bizottsága nevezte őt a július 23-án kezdődő nyári játékokra.

The post Nem engedik a transznemű atlétának, hogy induljon az amerikai válogatón first appeared on 24.hu.

Related posts

Véletlenül lehitványozta Hadházy Ákost a Fradi

MOCOHU

Március óta csak 10 egyedülállónak engedte a miniszter az örökbefogadást

MOCOHU

A világhírű fekete költőnő újabb műfordítóját léptették vissza, mert nem fiatal, fekete nő

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This