19.6 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
a pletykafészeka pletykafészek 2gossip girlMAGYARORSZÁGSzórakozás

Nemsokára érkezik A pletykafészek felújított változata, összeszedtük, mit lehet tudni róla

A remake-ek és az élőszereplős Disney-filmek világában már egyetlen, korábban sikeres filmes alkotás sincs biztonságban, ugyanis bármelyik kilencvenes vagy korai kétezres évekbeli sorozatból készülhet „aktualizált” változat. Ez történik a bő nyolc éve véget ért A pletykafészek című sorozattal is, és bár a július végén debütáló sorozat cselekményét és koncepcióját még mindig homály fedi, tudunk néhány dolgot, például, hogy kik a főszereplők, és hogy mire nem számíthatunk majd.

Mikor jelenik meg a sorozat és mekkora terjedelemben?

Összesen tíz részből áll majd, ami nem túl sok, legalábbis, ha azt nézzük, hogy az eredeti sorozat 121 epizódból állt. Az HBO tízórányi tinédzser drámát ígért, és aktualitása is lesz, merthogy a mai társadalom szempontjából releváns problémákat feszeget majd. A sorozatot még tavaly októberben kezdték forgatni, és idén júliusban debütál. Az első előzetes májusban jelent meg, egy hosszabb verziót pedig júniusban mutattak be:

Ekkor derült ki, hogy a sorozat eredeti narrátora, Kristen Bell is visszatér, így továbbra is ő szólal meg Pletykacica hangján. Bell mellett pedig az eredeti verzió készítői is csatlakoznak a gyártáshoz, Josh Schwartz és Stephanie Savage producerként, míg Joshua Safran íróként vesz részt a folyamatban. Utóbbi biztosított mindenki arról, hogy az új műsorban megszabadulnak az olyan, korábban gyakran előforduló jelenségektől, mint amikor a lányok egymást ribancozzák, vagy nem csinálnak mást, minthogy a fiúk miatt veszekednek.

Ezeknek semmi keresnivalójuk ebben a műsorban, ettől nem lesz az egész viccesebb vagy életszerűbb. A pletykafészek 2 karakterei az agyukat használják inkább, azzal szórakoztatnak.

Néhány twitterezőnek azonban ez egyáltalán nem tetszik, mivel azt gondolják, így már nem lesz túl sok értelme a sorozatnak, pláne, mivel az eredeti verzió szinte kizárólag ezekre az elemekre épült. Mások szerint pedig lehetetlenség, hogy a felső tízezerben nevelkedő fiatalok mind politikailag korrektek legyenek, és ne ugrasszák egymásnak a környezetükben lévőket csupán a dráma kedvéért.

Benne lesznek az eredeti szereplők?

A sorozat készítői szerint minden fontosabb színésszel megejtettek egy telefonbeszélgetést, amiben közölték velük, hogy ha szeretnének szerepelni az új verzióban egy-egy cameo erejéig, tárt karokkal várják őket. Azt viszont nem árulták el, hogy kik bukkannak fel ténylegesen a műsorban, de legalább megerősítették, hogy Serena, Blair, Nate és Dan karakterei feltűnnek majd, kérdés, kik játsszák őket.

Kik lesznek az új szereplők?

A készítők a főszereplőknek direkt új arcokat választottak. A főszereplő Audrey karakterét Emily Alyn Lind játssza majd,  szerepe szerint „régóta tartó kapcsolatban él, de egyszerre újdonságra, változásra vágyik”. Mellette négy másik színész kapott szerepet a műsorban, a tiniként divatbloggerként berobbanó Tavi Gevinson, Thomas Doherty, Adam Chanler-Berat és Zion Moreno, akiket A pletykafészek Instagram-oldala egyesével be is mutatott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gossip Girl (@gossipgirl) által megosztott bejegyzés

A Dazed magazinnak közös interjút adtak a szereplők, akik a műsorról fejtették ki véleményüket.

2020-ban és 2021-ben készítjük a sorozatot, ami azért fontos, mert olyan témákat és dolgokat mutatunk meg a műsorban, amik korábban másképp működtek vagy éppen tabunak számítottak. Az embereket nem címkézi, csak engedi őket, hogy saját identitásuk szerint létezzenek, attól függetlenül, hogy queerek vagy sem. Mindannyian emberek vagyunk, ennyi

– mondták, és hozzátették, hogy a szereplőgárda sokkal színesebb, mint korábban volt. (Ezt mondjuk nem nehéz megugrani, ugyanis az eredeti sorozatban kevés kivétellel fehér színészek voltak a főszereplők.)

Miről szól majd a sorozat?

Az már kiderült, hogy politikailag sokkal korrektebb és elfogadóbb lesz az a világ, amit megteremtenek a sorozatban. Az új sorozat ugyanabban az univerzumban játszódik, mint az előző, csak öt évvel később. Tehát az eredeti karakterek neve is elhangozhat majd, viszont a fókusz nem rajtuk, hanem az utánuk következő tinédzsergeneráción lesz, akik milliárdos szülők gyerekei és Manhattanen belül is az Upper East Side társasági életét részesei, egyetlen céljuk pedig, hogy ne unatkozzanak.

Ki lesz a jelmeztervező?

Ez amiatt fontos, mert az eredeti sorozat egyik meghatározó része volt a karakterek ruházata, mivel egyáltalán nem mindegy, hogy a szupergazdag manhattani szülők gyerekei milyen ruhákat hordanak, már csak a hitelesség szempontjából sem. Blair Waldorf és Serena van der Woodsen Jenny Humphrey-val együtt mind stílusikonnak számítottak a kétezres évek elején. Mondjuk a ruhatáruk idővel elavulttá vált, ellenben mondjuk a Szex és New Yorkkal. Ennek ellenére az eredeti műsor jelmeztervezője, Eric Daman felel az ízléses outfitekért – neki köszönhetjük Waldorf ikonikus hajpántjait és van der Wooden blézereit, melyeknek modernebb változatait ma olyan sztárokon látni, mint Hailey Bieber vagy Kaia Gerber.

Elképesztő érzés, hogy a mai fiatal generációt még mindig lázban tartja A pletykafészek. Nagyon izgatott vagyok, hogy inspirációként szolgálhatunk a rajongóknak a régi és új műsorral egyaránt, amiben izgalmas és előremutató trendek lesznek láthatók. Alig várom

– mondta a stylist a Teen Vogue magazinnak.

The post Nemsokára érkezik A pletykafészek felújított változata, összeszedtük, mit lehet tudni róla first appeared on 24.hu.

Related posts

Billie Eilish vett 70 doboz müzlit, mert fogalma sincs, hogyan vásárol egy felnőtt

MOCOHU

Emelkedik a csecsemőgondozási díj összege

MOCOHU

Orosz Barbara nem érti, miért alszik még együtt 11 éves lányával Köllő Babett

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This