15.4 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Forma-1MAGYARORSZÁG

Nincs még itt a világvége, de Verstappen győzelme után egyre nagyobb bajban Hamilton

Max Verstappen rajt-cél győzelmet aratott a Forma-1 Stájer Nagydíján, a Red Bull holland versenyzője mögött a két Mercedes végzett Lewis Hamilton és Valtteri Bottas sorrendben.

Verstappen előnye így már 18 pont az összetettben a hétszeres világbajnok előtt.

Az élről induló Verstappen a rajtnál tökéletesen zárta le a szögeket, így Hamiltonnak semmi esélye nem volt arra, hogy megelőzze riválisát. A harmadik helyért ment némi csata, majd Pierre Gasly és Charles Leclerc autója ért össze: előbbi defektet kapott, végül fel is kellett adnia a versenyt, a monacói autóján pedig az első szárny sérült.

Ami a futam további részét illeti, az élen viszonylag eseménytelenül zajlottak az események, Hamiltonnak nem igazán volt esélye arra, hogy megelőzze Verstappent, nem tudott közel kerülni a hollandhoz. Az utolsó előtti körben ráadásul még ki is vitték a britet, hogy friss gumikon rámenjen a leggyorsabb körre, ez a húzás be is jött.

Bottast lehet dicsérni, aki a második leggyorsabb volt az időmérőn, majd kapott egy három rajthelyes büntetést. A versenyen aztán két helyet javítva ért oda a dobogóra, ugyan Sergio Pérez szorongatta a végén, de megtartotta a helyét.

Lando Norris, Carlos Sainz, a futam elejéból egész jól felépülő Leclerc, Lance Stroll, Fernando Alonso és Cunoda Juki végzett még pontszerző helyen.

Verstappen elég meggyőző eddig a szezonban, a mostani már a negyedik futamgyőzelme volt a szezonban (a 14. karrierje során, amivel holtversenyben a 19. az örökranglistán), ezen kívül háromszor lett második, míg az Azeri Nagydíjon az élen haladva esett ki egy defekt miatt.

A vb a jövő hétvégén folytatódik ugyanitt, az Osztrák Nagydíjjal.

sofascore.com

The post Nincs még itt a világvége, de Verstappen győzelme után egyre nagyobb bajban Hamilton first appeared on 24.hu.

Related posts

Rekordszámú lakást ad át idén a Cordia(x)

MOCOHU

Utolsó körös dráma után Lewis Hamiltoné a pole Szaúd-Arábiában

MOCOHU

Öt kilométeres a kamionsor Csanádpalotánál, Románia felé

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This