20.1 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
covid-19észak-koreakim dzsong unkim dzsongunkoronavíruskoronavírus friss hírekkoronavírus hírekMAGYARORSZÁGNagyvilág

Kim Dzsongun a járvány miatt tisztogathatott

Kim Dzsongun szerint a koronavírus-járvány elleni védekezésben elkövetett hibák „súlyos incidenshez” vezettek, veszélybe sodorták Észak-Korea népét – jelentette az észak-koreai állami hírügynökség. Az észak-koreai vezető azért hívta össze a Koreai Munkapárt politikai bizottságát, hogy kötelességszegést rójon fel több tisztségviselőnek

Észak-Korea hivatalosan egyetlen megfertőződést vagy halálesetet sem közölt, amit kétkedve fogad Dél-Korea, az Egyesült Államok, de szigorú járványügyi intézkedéseket vezetett be – emlékeztetett az MTI.

Azt a KCNA nem közölte, mi volt a súlyos incidens, csak „fontos, hosszú távú, járványellenes intézkedések” elmulasztásáról,  „hatalmas válságról” írt, nem nevezte meg ezek mibenlétét, azt, hogy a lakosság miként került veszélybe,.

Az ülésen Kim Dzsongun leváltotta a politikai bizottság több tagját, a központi bizottság több titkárát, állami hivatalok tisztségviselőit, de a KCNA nem közölte, hogy ezek a leváltások az állítólagos járványügyi kötelességmulasztásokkal függnek-e össze.

Kapcsolódó
Mi áll Kim Dzsongun „aggasztó” fogyásának hátterében?

Egészségesebb életmódra váltott? Vagy azt jelzi az éhínséggel megküzdő népének, hogy közülük való? Esetleg súlyos beteg?

The post Kim Dzsongun a járvány miatt tisztogathatott first appeared on 24.hu.

Related posts

A Hamász tűzszünetet javasol, de Netanjahu szerint irreális feltételekkel

MOCOHU

Facebook leállás: a hazai netszolgáltatókra is panaszkodnak a netezők

MOCOHU

Olaszországban megteltek hétfőn a vendéglátóhelyek teraszai

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This