13.4 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
8-as főútbalatonalmádiBelföldMAGYARORSZÁGnif zrt.ovádi péterporga gyulaveszprém

Sokkal egyszerűbben autózhatunk mától a Balaton északi partjára

Átadták a 8-as főút új veszprémi csomópontját szerdán, az Almádi úti kereszteződésében – írja az MTI. Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a környék egyik legfontosabb beruházásának nevezte a veszprémi elkerülő korszerűsítését. Emlékeztetett arra, hogy az Almádi úti csomópont az egyik legforgalmasabb és legveszélyesebb kereszteződés volt eddig.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) örömét fejezte ki, hogy a kivitelezés miatt lezárt Almádi úton ismét lehet közlekedni, és így mérséklődik a torlódás a városból a Balaton felé. A nyári időszakban az újonnan átadott kereszteződés mellett a csak részlegesen lezárt Füredi úti csomópontot is használhatják még az autósok – tette hozzá.

Nyul Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese fontosnak nevezte, hogy az egyes elkészült elemeket a lehető legkorábban átadják a forgalomnak. A társaság közleménye szerint a 8-as főút veszprémi elkerülőjét felújítják a litéri és a Füredi úti csomópont között 7,5 kilométeren. A NIF Zrt. szerint a kivitelezés az ütemtervnek megfelelően halad.

Az Almádi úti kereszteződés mellett az új Budapesti úti csomópontban is elkészült a felüljáró, ott jelenleg a csatlakozó utak építése zajlik. A korábbi tájékoztatás szerint a litéri csomóponttól az Almádi útig tartó szakasz az év végére, a Füredi útig tartó folytatás pedig 2023-ra készül el. A fejlesztés 25,3 milliárd forint magyar forrásból valósul meg.

The post Sokkal egyszerűbben autózhatunk mától a Balaton északi partjára first appeared on 24.hu.

Related posts

Lekapcsolták az internetet Mianmarban

MOCOHU

20 tonnás markoló zuhant egy bontás alatt álló épület pincéjébe Szombathelyen

MOCOHU

Egyre több extrém esőzés csap le Budapestre nyáron

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This