16.5 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
filmtvharvey weinsteinKultúraMAGYARORSZÁGquentin tarantinoszexuális zaklatás

Quentin Tarantino úgy érzi, nem tett eleget, hogy megállítsa Harwey Weinsteint

A Joe Rogan Experience című podcast vendége volt Quentin Tarantino, aki többek között arról is beszélt, hogy mindenki tudott Harwey Weinstein zaklatási ügyeiről, mégsem tettek ellene akkoriban, írja a Buzzfeed. Tarantino, aki több filmben is együtt dolgozott a producerrel és egy „kibaszott apafiguraként” tekintett rá, elmondta, többet kellett volna tennie, például leülni Weinsteinnel beszélgetni.

Bárcsak leültem volna vele lefolytatni ezt a kellemetlen beszélgetést. Nem tudtam semmiféle nemi erőszakról vagy ilyesmiről, csak arról például, hogy az íróasztal körül kergeti a titkárnőt. Bárcsak elmondtam volna neki, hogy «Harvey, ezt nem teheted, mindent el fogsz cseszni». Nem hiszem, hogy bárki is beszélt volna vele ezekről

– mondta.

Tarantino szerint a legtöbben tudtak arról a szakmában, mi zajlik Weinstein irodájában egy-egy meghallgatáson, de a nemi erőszak nem merült fel ezen történetek hallatán. A rendező 2017-ben a New York Times-nak elmondta, hogy sokkolta és megdöbbentette, amikor először hallott Weinstein zaklatási ügyeiről 1995-ben Mira Sorvinótól, aki később maga is szexuális zaklatással vádolta a producert.

Harwey Weinsteinnek két fő szexuális zaklatási pere volt az elmúlt években. Az egyik, a New York-i már eljutott az ítélethirdetésig, a producer huszonhárom évet kapott szexuális zaklatásért és nemi erőszakért, jelenleg a New York állambeli Wende Büntetés-végrehajtási Intézetben tölti büntetését, mindeközben fellebbezése folyamatban van az ítélettel szemben. A második, Los Angeles-i per kapcsán született néhány hete az a döntés, hogy Weinsteint kiadják Los Angelesnek, ahol a szexuális bűncselekményei miatt újabb felelősségre vonás vár rá. Kiadatását és átszállítását több alkalommal elhalasztották hol a covidra, hol Weinstein egészségügyi problémáira hivatkozva, most azonban a bíró elutasította az újabb halasztási kérelmet.

Kapcsolódó
Harvey Weinsteint kiadják Los Angelesnek, hogy felelősségre vonhassák

Nem fogadták el halasztási kérelmét, így a jelenleg New Yorkban rá kiszabott huszonhárom évnyi büntetés mellé újabb éveket gyűjthet.

The post Quentin Tarantino úgy érzi, nem tett eleget, hogy megállítsa Harwey Weinsteint first appeared on 24.hu.

Related posts

Montenegróban ütöttek rajta egy magyar díleren

MOCOHU

Legfőbb tálib vezető: Azokat a nemzetközi jogi normákat fogjuk betartani, amelyek nincsenek ellentmondásban a saríával

MOCOHU

Átállt a spórolós vásárlásra a lakosság

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This