15.6 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
csalókoronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilágugandavakcina

Több mint 800 embernek adhatott be vakcina helyett vizet egy csaló Ugandában

Több száz embert oltott be valószínűleg vízzel egy magát orvosnak kiadó férfi Ugandában. Két asszisztensét őrizetbe vették, ő maga azonban meglépett a rendőrök elől, közölték csütörtökön a kelet-afrikai ország hatóságai.

Az áldoktor több céget is meggyőzött arról, hogy oltassák be alkalmazottaikat, amihez ő segédkezet ajánlott és oltásonként 100-200 ezer ugandai shillinget (8-16 ezer forint) kért.

“Nyilvánvalóan átverés volt az egész, a fickó csak a pénzre hajtott. Azt gyanítjuk, hogy vizet adott be az embereknek, mert színtelen, szagtalan és viszonylag veszélytelen” – mondta el a Reuters brit hírügynökségnek Warren Naamara, az ugandai elnöki hivatal egészségügyi hatóságának vezetője, aki fogadkozott, hogy bár a férfi szökésben van, le fogják vadászni

Az áldoktor rendelőjében tartott házkutatás során lefoglalt dokumentumok tanúsága szerint legkevesebb 812 embernek adott be vakcinát, a helyiségben többek között találtak hamis matricákkal ellátott oltóanyagos fiolákat és szintén hamis szállítóleveleket is.

A koronavírus-járvány második hulláma május vége óta erősödik az afrikai országban, ahol az Indiából származó delta variáns terjed. Az oltókampány márciusban indult, de lassan halad, mert a szegényebb országok megsegítésére létrehozott COVAX program nem jut elég oltóanyaghoz.

The post Több mint 800 embernek adhatott be vakcina helyett vizet egy csaló Ugandában first appeared on 24.hu.

Related posts

70 ezer embert evakuálnak Herszonból

MOCOHU

36 éves atlétikai országos csúcs dőlt meg

MOCOHU

Két hétre bezárja iskoláit a Covid-marcangolta Románia

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This