15.4 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldiszlamistakecskemétMAGYARORSZÁGterrorizmus

Meghosszabbították az iszlamista terrorcselekmény elkövetésével vádolt férfi letartóztatását

Meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal annak a férfinak a letartóztatását, aki terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarországon a megalapozott gyanú szerint – közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

A bíróság szerint a bizonyítékok alapján a gyanúsított esetében továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, de a bizonyítás megnehezítésének veszélye nem – áll a közleményben.

Emiatt a kerületi bíróság október 2-áig meghosszabbította a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges – írta a konkrét ügy ismertetése nélkül a törvényszék.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség egy magát iszlamistának valló 21 éves férfival szemben folytat nyomozást, aki a megalapozott gyanú szerint Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarországon.

A Fővárosi Főügyészség a napokban közölte, hogy az ügyészek bizonyítékokat tártak a terrortámadás tervezésével gyanúsított magyar fiatal elé, aki “folytatólagos” vallomást tett. A vádhatóság indítványozta a gyanúsított egy hónapra elrendelt letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítását.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója június elején, egy nappal a fiatal férfi elfogása után azt közölte az M1 aktuális csatornán, hogy a gyanúsított az Iszlám Állam által működtetett zárt fórumon kifejezetten ajánlkozott arra, hogy olyan típusú támadást hajtson végre Magyarországon, amely nagy tömegeket érint.

(MTI)

The post Meghosszabbították az iszlamista terrorcselekmény elkövetésével vádolt férfi letartóztatását first appeared on 24.hu.

Related posts

26 hete nincs telitalálat, megdőlhet a hatoslottó rekordnyereménye

MOCOHU

A járvány ellen küzdőket rohamozták meg a kiberbűnözők

MOCOHU

Szijjártó Moszkvában bizonyosodott meg róla, hogy a Gazprom megbízható partner

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This