14.1 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bbc historybörtöngyerekMAGYARORSZÁGtowerTudomány

Gyerekek is voltak a világ leghíresebb börtönében

A londoni Towerben fogva tartott, számunkra ismert gyerekek általában igen magas státuszú családok sarjai voltak. Ahogy a befolyásos, nemes urak és hölgyek, általában ők is kényelmes elszállásolást kaptak, gyakran szolgák is maradhattak velük, és látogatókat is fogadhattak.

Vagy éppen ők maguk voltak látogatók. Tudjuk például, hogy Sir Walter Ralegh-vel, a Towerben egyik leghosszabb ideig raboskodó fogollyal felesége és gyermekei is bent lakhattak a számára a Bloody (Véres) toronyban kialakított lakrészben.

A Tower hercegei

Azonban ha egy gyermek vagy a családja valamivel magára vonta az uralkodó haragját, ezek a körülmények nagyon gyorsan rosszabbra fordulhattak. IV. Eduárd király kisfiai, V. Eduárd és Richárd (akiket a „Tower hercegei” néven is szokás emlegetni), tisztelettel övezett vendégekként érkeztek a Towerbe. Nem sokkal azután viszont, hogy nagybátyjuk III. Richárd néven királlyá kiáltotta ki magát, a gyerekeknek nyoma veszett – valószínűleg meggyilkolták őket.

Wikipedia A Tower hercegei

Halálra éheztették

Hasonló történt akkor is, miután Lady Margaret Pole egy borzasztó, botrányosra sikeredett kivégzés során elhalálozott. VIII. Henrik ezután utasítást adott, hogy a grófnő unokáját, akit vele együtt bebörtönöztek, a továbbiakban egyre rosszabb körülmények között kell fogva tartani. A fiút elválasztották tanítójától, illetve feltehetőleg nem kapott elegendő élelmet sem, mivel a következő évben meghalt, valószínűleg alultápláltság következtében.

Fontos kiemelni, hogy nem minden gyermek fogvatartottként tartózkodott a Towerben. Az egyik kápolna közelében folytatott 2019-es ásatás során a régészek feltárták egy hétéves gyermek, illetve egy 35-40 év közötti nő csontvázát, akiket minden bizonnyal 1450 és 1550 között temettek el, és maradványaik vizsgálata alapján természetes úton távoztak az élők sorából.

Ők valószínűleg annak a kiterjedt közösségnek a tagjai voltak, akik a Tower területén éltek és dolgoztak, lehetővé téve, hogy az épületegyüttes ellássa szerteágazó feladatait: kastély, börtön, erődítmény, állatkert és még sok minden más.

The post Gyerekek is voltak a világ leghíresebb börtönében first appeared on 24.hu.

Related posts

A Duna mellett születik a főváros legújabb városnegyede

MOCOHU

Európa-bajnok lett a 20 éves magyar tornász

MOCOHU

Ellopható egy árokásógép mázsás kanala?

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This