24.2 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
európai uniójanez jansaMAGYARORSZÁGNagyvilágpedofiltörvényszlovénia

Orbán szlovén szövetségese szerint a “képzeletbeli” értékek erőltetése miatt omolhat össze az EU

Janez Janša, Szlovénia miniszterelnöke európai újságírók előtt jelentette ki, hogy a nyugati liberális értékrendet nem lehet rákényszeríteni Közép-Európára. A politikus abból az alkalomból nyilatkozott a nemzetközi médiának, hogy júliustól decemberig Szlovénia veszi át az EU Tanácsának soros elnökségét.

A kérdés azért merülhetett fel, mert a lengyel kormányfő mellett a szlovén volt az egyetlen, aki kiállt Orbán Viktor mellett, amikor két hete sosem látott éles vita tört ki az EU-csúcson a magyar homofób törvény miatt, és amikor az európai alapértékekre hivatkozva bírálták többen is a magyar kormányt. Janša – aki tavaly azzal került a hírekbe, hogy egyetlen európai vezetőként gratulált Donald Trump „győzelméhez” az amerikai elnökválasztáson, és még Biden győzelmének bejelentése után is kitartott a csalásra vonatkozó összeesküvés-elméletek mellett – most azt mondta:

Vannak különbségek, amelyeket figyelembe kell venni és tiszteletben kell tartani, és úgy gondolom, hogy a nemzeti és az európai hatáskörök között egyértelmű a különbség. Nem ítélünk meg egy embert képzeletbeli európai értékek alapján, és ha kettős mércét alkalmazunk, akkor azt hiszem, ez a leggyorsabb út az összeomláshoz.

Sőt, a szlovén politikus szerint Jugoszlávia koporsójában is az volt az utolsó szög, amikor egyesek kettős mércét erőltettek az országra. Janša azt is mondta, szerinte az EU a közép-európai országok nélkül csak egy váz lenne – ismertette a nyilatkozatot a Guardian alapján a 444.

Kapcsolódó
Folytatódik a magyar nyomulás Szlovéniában, az ellenzék gyarmatosításról beszél

Meghússzorozódtak a magyar befektetések Szlovéniában: előbb a kormányközeli média szállt be a Fidesz-barát szlovén SDS pártsajtójába, majd az SDS kormányra jutásakor feltűnt a TV2 is. A harmadik hullámban az OTP és a Mol nyomul. Ám a jobbos szlovén koalíció inog, az erősödő ellenzék gyarmatosításról beszél, magyar érdekeltségű médiacégeket fel is jelentettek.

Szlovéniában egyébként meghússzorozódtak a magyar befektetések: előbb a kormányközeli média szállt be a Fidesz-barát szlovén SDS pártsajtójába, majd az SDS kormányra jutásakor feltűnt a TV2 is, a harmadik hullámban pedig az OTP és a Mol nyomul. Ám Janša háttere közel sem biztos, a jobbos szlovén koalíció inog, az erősödő ellenzék gyarmatosításról beszél, erről hosszabb cikkünk is olvasható.

The post Orbán szlovén szövetségese szerint a “képzeletbeli” értékek erőltetése miatt omolhat össze az EU first appeared on 24.hu.

Related posts

A nap legfontosabb hírei – 2021.09.20.

MOCOHU

Eljön a pont, amikor nem szexelsz már drog nélkül, és nem drogozol szex nélkül

MOCOHU

A nap legfontosabb hírei – 2020. december 12.

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This