23 C
Budapest
April 30, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldhőségMAGYARORSZÁGszékkutastűztűzoltók

Méretes tüzek pusztítottak az Alföldön

Székkutas határában tűz ütött ki, a száraz növényzet és bálák kaptak lángra a forró száraz időben – írja az Időkép. Úgy tudni, egy mezőgazdasági gépből pattant ki szikra, ez okozta a tüzet, ami 50 hektár területet veszélyeztet. A katasztrófavédelmi közlemény először így fogalmazott:

Az orosházi és a mezőkovácsházai hivatásos tűzoltók oltják a lángokat. A helyszínen van a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, és elindult oda több egység Hódmezővásárhelyről, Csongrádról, Szegedről, Békéscsabáról és Szarvasról is.

Később frissült a közlemény, a helyzet pedig rosszabbodott: leégett 300 hektárnyi terület, megsemmisült egy marhák tartására szolgáló, használaton kívüli, nyári szín is, de a közeli marhatelepre nem terjedtek át a lángok. Tizenkilenc gépjárművel összesen ötvenöt tűzoltó dolgozik a helyszínen, erőgépek is segítik a munkát.

Más tüzek is égtek, égnek az Alföldön: kora délután Pusztavacs közelében ütött ki tűz, ott 6 hektár égett le, de Mátételkén is a lángok martaléka lett 3 hektár, Tarcalnál pedig 4 hektár. Ez utóbbi tüzeket már sikerült eloltani.

The post Méretes tüzek pusztítottak az Alföldön first appeared on 24.hu.

Related posts

Átrium: Nem lehetne a 32 perces tűzijáték csak 31 perces, hogy megmaradjon egy rakás színház?

MOCOHU

Karácsony: Az NVB nem engedi a Fudan-népszavazást

MOCOHU

X-Faktor: ByeAlex szerint Mardoll éneklése „kegyetlenül rossz” volt, mégis imádta

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This