13.2 C
Budapest
May 4, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
felhőszakadásidőjárásjégesőKözéletMAGYARORSZÁGriasztásszélviharveszélyjelzészivatar

A pénteki ítéletidő után kettéválik az ország – újabb riasztást adtak ki

Szombaton a Dunántúl nagyobb részén napos, száraz idő valószínű. de keleten az erőteljes gomolyfelhő-képződés után ismét elszórtan lehetnek záporok, zivatarok. A szél már inkább csak a Dunántúlon élénkül meg, helyenként lehetnek erős lökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27-33 fok között alakul, a Dunántúlon lesz a hűvösebb. Késő estére 20 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki a zivatarok veszélye miatt. Az érintett járásokat egy  folyamatosan frissülő térképen lehet nyomon követni.

Szombaton napközben elsősorban a Dunától keletre (a péntekinél jóval kisebb számban, eséllyel) fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket nagy mennyiségű csapadék, átmeneti szélerősödés, esetleg jégeső kísérhet. Késő estétől, éjféltől dél felől egyre több helyen alakulhat ki zivatar, amelyhez felhőszakadás társulhat.

A hőség és a zivatar miatt figyelmeztetést adtak ki.

 

Vasárnap a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Többfelé alakulhat ki felhőszakadással kísért záporeső, zivatar. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás, de a zivatarok  környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12-21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26-32 fok között valószínű. Vasárnap ismét többfelé lehet számítani felhőszakadással kísért zivatarokra. Ezt jelzik a figyelmeztetések is.

 

The post A pénteki ítéletidő után kettéválik az ország – újabb riasztást adtak ki first appeared on 24.hu.

Related posts

Nem kell az örökösöknek, múzeum lehet Pasolini utolsó lakhelyéből

MOCOHU

Lezárták a Machu Picchut, több száz turista rekedt a környéken

MOCOHU

Stummer: Szabotázsakciót követett el a Fidesz egy bizottsági ülés ellen

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This