25.4 C
Budapest
May 5, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
diákelektrosokkiskolajudge rotenberg centerMAGYARORSZÁGNagyvilágsokkolóterápia

Pert nyert az iskola: továbbra is nevelhetnek elektrosokkal

Az intézmény vezetése, a szülők, és maguk a diákok is örülnek, hogy ismét napi használatba lehet venni a massachusettsi Judge Rotenberg Center áramütéssel nevelő eszközeit – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Az iskolában háromszáz speciális nevelési igényű, viselkedési, érzelmi, és más pszichés problémákkal küzdő, illetve autista diák tanul. Közülük, jelenleg 55-en vesznek részt az áramütéses nevelési programban. Ők a nap 24 órájában viselnek a karjukon egy olyan eszközt, melynek segítségével, távirányítással erős áramütést lehet nekik adni, ha agresszívvá válnak másokkal szemben, vagy önmagukat bántalmazzák.

A szövetségi Élelmiszer és Gyógyszerfelügyelet (FDA) márciusban betiltotta a korábban kínzásnak bélyegzett módszer használatát. A hivatal azon az alapon avatkozott közbe, hogy az ő felelőssége, hogy szükségtelen, veszélyes eszközöket vonjon ki a forgalomból.

A döntés miatt az iskola bírósághoz fordult. A keresetükben az állt, hogy a sokkolókat csak olyan diákokon alkalmazzák, akiknél semmilyen más módszer nem vezetett eredményre, nekik viszont nagy szükségük van a nevelésnek erre a drasztikus formájára. A bíróság az intézménynek adott igazat.

The post Pert nyert az iskola: továbbra is nevelhetnek elektrosokkal first appeared on 24.hu.

Related posts

Magyar intézményeknél tartott házkutatást az ukrán biztonsági szolgálat Kárpátalján

MOCOHU

Letartóztattak egy ügyvédet a társaival, mert enyhébb büntetést ígértek egy párnak 200 millióért

MOCOHU

380 ezres „pásztoróradíjat” kapott az örömlány

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This