19.9 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGmatteo berrettininovak djokovicSportteniszwimbledonwimbledon 2021

Djokovic szetthátrányból húzta be Wimbledont, már Federer és Nadal szintjén

Novak Djokovic négy szettben, 3 óra 24 perc alatt legyőzte az első olasz wimbledoni döntőst, Matteo Berrettinit, ezzel pedig 20. Grand Slam-győzelmét aratta, amivel utolérte Rafael Nadalt és Roger Federert az örökranglista élén.

A szerb idén már az Australian Opent és a Roland Garrost is megnyerte.

Meglepően alakult a döntő első szettje, mert bár Djokovicnak az első játékban rögtön bréklabdát kellett hárítania, utána elég magabiztosan került 4-1-es, majd 5-2-es előnybe. A következő gémben még játszmalabdája is volt a szerbnek, mégsem tudta lezárni a játszmát, Berrettini pedig óriási meglepetésre kiegyenlített. Rövidítésig ment aztán a két játékos, amit aztán az olasz nyert meg.

Kapcsolódó
A világelső nyerte a 35 éve nem látott wimbledoni döntőt

Majdnem két órán át tartott Barty és Pliskova meccse.

A második szettben Djokovic ellenállhatatlanul kezdett, leütötte a pályáról az olaszt, 4-0-ra is vezetett. 5-1 után Berrettini azonban úgy nyert meg három gémet zsinórban, hogy három játszmalabdát hárított, benne volt ismét a nagy fordulat. Djokovic azonban megrázta magát és semmire kiszerválta a játszmát.

Megmaradt a szoros küzdelem a harmadik felvonásra is, Berrettini ugyan sokat hibázott, de így is nagy csatára késztette a világelsőt, miközben rajta nem annyira érződött, hogy élete első Grand Slam-döntőjét játssza. A harmadik játszmát egy brék döntötte el, Djokovic kihasználta a kínálkozó lehetőséget, majd ő maga két bréklabdát hárított a folytatásban, így már nála volt az előny.

Adrian DENNIS / AFP

A negyedik játszmában 3-3-ig egyikük sem hibázott adogatóként, ám a hetedik játékot Djokovic gogadóként húzta be, így előnybe került, és mivel a következő szervagémet hozta, így karnyújtásnyira került a győzelemtől. Fogadóként nyerte meg aztán a tornát, a harmadik meccslabdáját használta ki, egészen pontosab Berrettini a hálóba lőtte a labdát.

A 34 éves Novak Djokovic kilencszer nyert az Australian Openen, kétszer a Roland Garroson, hatszor Wimbledonban és háromszor a US Openen.

A nagy hármas közül ő az egyedüli, aki legalább kétszer győzött mindegyik major tornán. Az idei US Open előtt azonban még elindul a tokiói olimpián is.

Federer az elsők között gratulált, Twitter-oldalán azt írta, fantasztikus teljesítményt nyújtott a szerbe, és büszke arra, hogy egy ilyen különleges korszakban játszhat.

Wimbledon, férfi döntő

Novak Djokovic (szerb, 1.) – Matteo Berrettini (olasz, 7.) 6-7 (7-4), 6-4, 6-4, 6-3

The post Djokovic szetthátrányból húzta be Wimbledont, már Federer és Nadal szintjén first appeared on 24.hu.

Related posts

Négyezer köbméter hulladék torlódott fel a visegrádi erőmű gátjánál, miután felszakadt a védőháló

MOCOHU

Órákig szünetel a vonatközlekedés Mélykút és Bácsalmás között

MOCOHU

A Konyhafőnök: a nézők nem értik, Czutor-Kilián Zsanett miért van még versenyben

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This