16.5 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
amerikafloridalakóházMAGYARORSZÁGNagyvilágösszeomlott lakóház

Már 94 halálos áldozatot azonosítottak az összeomlott floridai lakóháznál

Hétfői hivatalos bejelentés szerint kilencvennégyre nőtt az azonosított halálos áldozatok száma a múlt hónapban összeomlott floridai lakóház helyén, írja az MTI.

A holttestek azonosítása továbbra is lassan halad, hétfőn négy áldozat kilétét állapították meg hivatalosan.

A katasztrófavédelmi munkatársak még mindig 22 eltűntet keresnek Surfside városban a Champlain Towers nevű lakóház tizenkét emeletes déli épületrészének június 24-én hajnalban összeomlott romjai alatt

– nyilatkozott Daniella Levine Cava, Miami-Dade megye polgármestere.

A helyi tisztségviselők az idő múlása miatt egyre inkább az igazságügyi orvosszakértő munkájára hagyatkoznak a megtalált holttestek azonosítása során, és ez a folyamat nagyon aprólékos és időigényes, hangsúlyozta Levine Cava a munkálatok 19. napján.

Miután a szerencsétlenség első néhány óráját követően már egyetlen túlélőt sem találtak, a helyi hatóságok munkatársai múlt héten bejelentették, hogy a keresés során átálltak a mentőakcióról a feltárási munkákra.

Kapcsolódó
„Azt hittem, ez csak egy rossz álom” – hogyan omolhatott össze egy toronyház Floridában?

Legalább 54 ember meghalt, amikor június 24-én összeomlott egy floridai toronyház egyik fele. Jelenleg 86 embert eltűntként tartanak nyilván a hatóságok, de szerda óta már nem keresnek túlélőket, mert gyakorlatilag semmi esély arra, hogy két hét után bárki életben legyen még a törmelék alatt. A ház állapotára már évek óta panaszkodtak a lakók, azonban anyagi és személyes problémák miatt egyre csak húzódtak a szükséges felújítási munkálatok.

Surfside polgármestere, Charles Burkett bejelentette, hogy a munkaterületen megerősítették a biztonságot a helyszín kiemelt jelentősége miatt, tekintettel mindazokra, akik egy vagy több családtagjukat is elveszítették a balesetben.

A település lakói között már megindult a vita, hogy mi legyen a sorsa a tragédia helyszínének, és néhányan azt javasolták: emeljenek emlékművet az áldozatoknak.

The post Már 94 halálos áldozatot azonosítottak az összeomlott floridai lakóháznál first appeared on 24.hu.

Related posts

Videón, ahogy egy félkarú boltos karaterúgással hatástalanít egy vásárlót

MOCOHU

A Facebook állítja: nem okolható a Capitolium ostromáért

MOCOHU

Reagált az EP Orbán vétójára: a megállapodások véglegesek

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This