26.2 C
Budapest
April 29, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
androidapp storebelépéseurópai unióiosletöltésMAGYARORSZÁGplay áruházTechuniós covid igazolványuniós védettségi igazolványvédettségi igazolvány

Már letölthető Androidra az uniós védettségi igazolvány applikáció

Magyarország július elsejével bevezette az uniós védettségi igazolást, ami kétnyelvű (magyar és angol) és applikációként, illetve nyomtatható formában is elérhető. Amikor az erről szóló tájékoztató megjelent a kormányzati tájékoztató portálon, az okostelefonos verziók még nem voltak élesítve az Apple és a Google alkalmazásboltjaiban. Ma reggelre azonban megérkezett az új verzió a Play Áruházba. Akinek a régi applikáció van meg a telefonján, annak nem szükséges újat letöltenie, csak frissíteni kell.

Innen töltheti le az app EU kompatibilis változatait:

  • App Store (egyelőre még nem jelent meg, de hamarosan várható)
  • Play Áruház

Nyomtatott uniós védettségi igazolás

Ha valaki nyomtatott formában szeretné magánál tudni az uniós védettségi igazolást, annak el kell látogatni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) portálra, majd ott bejelentkezni a jobb felső sarokban lévő gomb megnyomásával. Ehhez ügyfélkapus regisztráció szükséges. Belépve a kék menüsorból az Uniós COVID igazolvány opciót kell kiválasztani a folytatáshoz.

Pirossal jelöltük, hova kell kattintani a nyomtatható PDF eléréshez.

Ezt lekattintva töltődik be az az oldal, ahol megjelenik három igazolástípus: Oltási igazolvány, Tesztigazolvány, Gyógyultsági igazolvány. Az EU-n belüli utazásokhoz az Oltási igazolványt kell letölteni. Oltási igazolványból két változat létezik, az Első és az Ismétlő.

Az előbbi csak első oltás időpontját tartalmazza, míg az utóbbi csak a másodikét, de itt már szerepel az is, hogy túl vagyunk mind a két oltáson – a második verzió értelemszerűen csak azoknak jelenik meg, akik már megkapták mind a két oltásukat. Ha megvan, hogy melyikre van szükségünk, akkor a kiválasztást követően csak meg kell nyomni az Igazolvány letöltése gombot és megkapjuk a pdf-fájlt. Ezt tárolható a mobileszközünkön, illetve ki is nyomtatható.

EESZT Az Oltási igazolvány szükséges az EU-n belüli utazáshoz.
Birkás Péter további cikkei
  • Megvannak a PlayStation Plus júliusi ingyen játékai
  • Egy belföldi nyaralás ára megspórolható egy mobilcsomag-váltással
  • App még nincs az uniós védettségi igazoláshoz, de a pdf már tölthető

The post Már letölthető Androidra az uniós védettségi igazolvány applikáció first appeared on 24.hu.

Related posts

15 év fegyházat kapott a járdánházi robbantó

MOCOHU

Kést rántott a rendőrökre, majd mellkason szúrta magát egy őrjöngő férfi Budapesten

MOCOHU

Meghalt Fodor István, a Nemzeti Múzeum címzetes főigazgatója

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This