16 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldberki krisztiánbüntetőfékezésbüntetőfékezéses ügyfelfüggesztett börtönMAGYARORSZÁG

Felfüggesztett börtönt kapott Berki Krisztián a büntetőfékezésért

Azt már korábban a vádiratból tudni lehetett, hogy Berki Krisztián előtt haladt a 34-es busz, ami nem állt meg a Pünkösdfürdő utcai megállóhoz érve, hanem csak lassított, mert nem volt le- és felszálló utas.

A médiaceleb a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt a Bentley-vel, de mivel nem járt sikerrel, ezért vissza kellett sorolnia. Ekkor a buszsofőr és a volt sportoló egymásra dudált. Ezt követően Berki a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd visszatért elé, és intenzív fékezésbe kezdett, aztán az út közepén megállt a jármű előtt.

A buszsofőr a fékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A buszban 2 és fél millió, a luxusautóban pedig mintegy 14 millió forintos kár keletkezett. Az ügyészség két és fél év börtönt kért Berkire – beismerés esetén – közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt.

Berki az egész büntetőeljárás során tagadta a bűnösségét, és azt állította, hogy nem büntetőfékezett, hanem csak lassított. Elmondása szerint egy házat mentek megnézni a feleségével egy közeli lakóparkhoz, és épp előzött, amikor szólt neki a párja, hogy megérkeztek. Állítása szerint, amikor visszasorolt, akkor látta, hogy zárva van a kapu. Ezt követően be akart kanyarodni a szervizútra, de ott egy nagy pocsolyát látott és elbizonytalanodott.

Láttam a tükörben, hogy közben egyre jobban közeledik a busz, nem lassít, nem fékez, nem csökken a sebessége, majd pedig hirtelen belénk jön

– mondta még a tegnapi tárgyaláson Berki.

A celeb azt elismerte, hogy gyorsabban ment a megengedettnél, de azt tagadta, hogy intenzíven fékezett volna. Szerinte nem szimpatizált vele a sofőr és agresszíven vezetett.

Marjai János / 24.hu

A buszsofőr ellenben azt állította, hogy Berki nagyobb sebességgel megelőzte, majd bevágott elé, és indokolatlanul intenzíven fékezett előtte. A szakértő egyértelműen megállapította, hogy a celeb nem lassítva, hanem intenzíven fékezett a busz előtt.

Berki Krisztián fehér ingben és sötét nadrágban érkezett a bíróságra. Amikor meglátta a rá várakozó fotósok hadát az épület előtt, akkor elszaladt hátra. Később persze nem kerülhette el a sorsát, és kénytelen volt átkelni a kamerák és fotósok közt, amikor behívták a tárgyalóba.

Puchard Tamás ügyész a perbeszédében elmondta, teljesen egyértelmű, hogy a buszsofőr nem teremtett olyan helyzetet, amivel veszélyeztette volna a vádlott testi épségét, a kamerafelvételek pedig egyértelműen bizonyítják, hogy Berki indokolatlanul vészfékezett a busz előtt. És mivel többször is járt korábban a helyszínen a vádlott, az a védekezés sem életszerű, hogy a terheltnek hirtelen kellett a megállás mellett döntenie. Mint mondta, semmilyen indoka nem volt Berkinek arra, hogy megálljon, ezért csak szándékosan állhatott meg a busz előtt.

Az ügyész elmondta még, hogy a buszsofőr azt alkalmazta, amit ilyenkor kell, mert egy esetleges vészfékezéssel veszélyeztette volna az utasok testi épségét. Álláspontja szerint olyan kevés ideje volt arra, hogy elhárítsa a balesetet, hogy esetében még sértetti közrehatásról sem beszélhetünk. Szerinte Berkit nem érte váratlanul az ütközés, hiszen az ütközést követően egyből kiugrott a kocsijából, hogy számon kérje a buszvezetőt.

Az ügyész szerint súlyosító körülményként kell értékelni, hogy Berki több szabálysértést is elkövetett az eset során. Enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott jelenleg büntetlen előéletű, és kiskorú gyermekről gondoskodik. Perbeszéde végén a letöltendő börtön mellett azt kérte, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el Berkit a közúti vezetéstől és a közügyektől is.

A buszvezető nem kívánt semmit hozzáfűzni a történtekhez és miután nem volt köteles megvárni a tárgyalás végét, már a védőbeszéd előtt hazautazott vidékre.

Berki védője szerint az ügyészség álláspontja nem helytálló és csak körülmények véletlen együtthatása miatt következett be a baleset. Elmondása szerint ő nem büntetőfékezett, hanem csak azért fékezett, mert az úti célját akarta megközelíteni. Az ügyvéd szerint ezt alátámasztja a szakértői vélemény is, ami egyértelműen leírja, hogy Berki kitette az indexet, mert le akart kanyarodni. Mint mondta, elkerülhető lett volna a baleset, ha a buszsofőr nem szakítja meg a fékezést.

A védő valamennyi vádpontban az ügyfele felmentését kérte, mert a cselekményei szerinte nem minősülnek bűncselekménynek. Enyhítő körülményként említette, hogy védencének kiskorú gyermekről kell gondoskodnia, és hogy a felesége hamarosan szülni fog. Véleménye szerint a felfüggesztett börtön is kellőképpen szolgálja a büntetési célokat.

Berki az utolsó szó jogán sem ismerte be a bűnösségét.

Ártatlannak vallom magam. Sajnálom, hogy bekövetkezett a baleset, még ha nem is érzem bűnösnek magam

– mondta, majd a felmentését kérte.

Kovács József bíró némi szünetet követően kihirdette a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság ítéletét.

Berkit egy rendbeli közúti veszélyeztetésben és egy rendbeli rongálásban is bűnösnek találta. Ezért őt első fokon két év börtönre ítélte, de a büntetés végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette. Berki mellékbüntetésként 625 ezer forintos pénzbüntetést kapott, és kötelezték a 628 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére is.

The post Felfüggesztett börtönt kapott Berki Krisztián a büntetőfékezésért first appeared on 24.hu.

Related posts

Szűzen, 30 évesen sem szabad feladni az ismerkedést

MOCOHU

Kinézete miatt bántják az Év legszebb arcának választott nőt

MOCOHU

Izland lett az első európai ország, ahol nők vannak többségben a parlamentben

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This