20.6 C
Budapest
April 29, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
belügyminiszterMAGYARORSZÁGNagyvilágukrajna

Lemondott Ukrajna örökös belügyminiszte

Benyújtotta lemondását kedden Arszen Avakov ukrán belügyminiszter – írja az ukrán belügyi tárca sajtószolgálatára és hírportálokra hivatkozva az MTI. Avakov a 2014-es ukrajnai forradalom óta töltötte be a belügyminiszteri posztot, vagyis még Olekszandr Turcsinov ideiglenes elnöksége alatt kapta kinevezését, majd elnöki ciklusokon át mindvégig ő volt a tárca vezetője, sőt Volodimir Zelenszkij államfői beiktatása után is meg tudta tartani pozícióját.

A belügyminiszter a lemondását nem indokolta, de az rbc.ua ukrán hírportál azt írja, Volodimir Zelenszkij egy májusi sajtókonferencián megpendítette Avakov leváltásának a kérdését. Akkor azt mondta, ha kiderül, hogy a Pavlo Seremet minszki születésű orosz állampolgárságú újságíró négy évvel ezelőtti meggyilkolásával kapcsolatos ügy vádlottjaival szemben törvénytelenül járnak el, akkor merül fel ez az eshetőség.

A Magyar Nemzet ungvári tudósítója idén áprilisban még arról írt, Avakov előtt fényes politrikai jövő állhat. Denisz Smihal miniszterelnök, amikor legutóbb Avakovról kérdezték, azt mondta: nincs olyan tényező, ami a miniszter távozását követelné, s ameddig nem fejeződik be a belügyi szféra reformja, felesleges a menesztéséről beszélni.

A cikkben ugyanakkor azt írták, Avakov a legelutasítottabb ukrán politikusok egyike volt: a Razumkov közvélemény-kutató központ felmérése szerint 12 százalékos volt a bizalmi indexe, és a megkérdezettek 76 százaléka utasította el a személyét.

Zelenszkij elnök az őt támogató parlamenti frakció soron kívüli keddi ülésén Avakov utódjául, Denisz Monasztirszkijt javasolta.

The post Lemondott Ukrajna örökös belügyminiszte first appeared on 24.hu.

Related posts

Beköltözhetett a helyiek által vett lakókocsiba egy maglódi hajléktalan

MOCOHU

Ezek a Disney-karakterek szavaztak volna Donald Trumpra

MOCOHU

A Momentum a Btk. szigorításával tenné lehetővé a propagandisták eltiltását az újságírástól

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This