19.6 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
GazdasághorvátországMAGYARORSZÁGotpsmokvica velasziget

Titok, hogy mi épül és ki nyaralhat az OTP adriai szigetén

Három éve írta meg a magyar sajtó horvát forrásokra hivatkozva, hogy magyar kézbe került egy adriai sziget 30 évre. Smokvica Velát a Balansz Zártkörű Nyíltvégű Ingatlan Alap horvátországi leányvállalata, a Zelena nekretnina d.o.o. vehette bérbe. A Balansz pedig az OTP Ingatlankezelő alapja. Az Mfor.hu feleleveníti: három éve nem tudni, hogy pontosan mi épül a szigeten és kik üdülhetnek ott. A lap hiába küldött kérdéseket az OTP-nek, a bank mindössze annyit válaszolt: „A témával kapcsolatban nem tudjuk segíteni munkáját.”

2019-ben az OTP annyit közölt: a sziget a Horvát Köztársaság tulajdona, a bérleti jogot nyílt tenderen nyerte el harminc évre a Balansz Zártkörű Nyíltvégű Intézményi Ingatlan Alap horvátországi érdekeltsége. A szigeten zajló fejlesztések miatt 2019 nyarán és a követő hónapokban a sziget még nem fogadott/fogad vendégeket, erre várhatóan legkorábban jövő nyártól kerülhet majd sor.

Azóta sem érkezett arról tájékoztatás, hogy milyen fejlesztéseket hajtottak végre a szigeten, ahol az Mfor.hu szerint a nagyobb szállásfoglaló oldalakon nem lehet semmilyen szállást sem találni. Az elérhető adatok szerint a szigetnek nincsen állandó lakossága, csak luxusingatlanok, sportpályák és éttermek, valamint néhány volt katonai objektum található rajta.

Két éve arról is írt a magyar sajtó, hogy a Horvátországban nyaraló Orbán Viktor miniszterelnök egy fekete helikopterrel érkezett a Smokvica Vela nevű kibérelhető üdülőszigetre. A horvát lapok állításait senki nem erősítette meg, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke sem kommentálta az értesülést, és ahogyan korábban beszámoltunk róla, Kövér László döntése alapján a parlamentben sem lehet kérdezni az ügyről,

Kapcsolódó
Titok marad, elhelikopterezett-e Orbán a luxusszigetre

Kövér László nem engedi, hogy erről kérdezzék a miniszterelnököt.

The post Titok, hogy mi épül és ki nyaralhat az OTP adriai szigetén first appeared on 24.hu.

Related posts

Olyasmit talált a mekis szendvicsében, hogy rögtön vegán lett

MOCOHU

Hogy ejthetnék túszul Kate Winsletet a kosztümös filmek, mikor már a karrierje is vérben fogant?

MOCOHU

Félmilliós kártérítést követel a kórház a felmondó ápolónőtől, aki a lezárások alatt otthon akart maradni az autista kisfiával

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This