18.5 C
Budapest
April 30, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldegyetemfelvételi ponthatárokfelvételi ponthatárok 2021felvifelvi ponthatárokfelvi ponthatárok 2021felvi.huMAGYARORSZÁGponthatárokponthatárok 2021

Itt vannak a felvételi ponthatárok

Csütörtök este nyolckor hirdették ki a 2021 szeptemberétől induló képzések felvételi ponthatárait. Azok, akik megadták a telefonszámukat, SMS-t is kapnak arról, hogy felvették-e őket azokra a szakokra, ahova jelentkeztek. Nem biztos, hogy az SMS-ek azonnal megérkeznek, mert a rendszer ilyenkor rendkívül leterhelt.

Nőtt a továbbtanulási kedv; tavalyhoz képest 11 százalékkal emelkedett a felsőoktatásba jelentkezők száma – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára csütörtök este a köztévében.

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Bódis József az MTI szerint egy órával a felvételi ponthatárokat ismertető rendezvény előtt elmondta: 2020-hoz képest ebben az évben 10 ezer 300-zal többen – mintegy 102 ezren jelentkeztek – a felsőoktatásba.

Elmondta, hogy nőtt az érdeklődés az agrár- és pedagógusképzések, a műszaki-informatikai képzések, valamint az orvosképzés iránt is, a slágerszakok ugyanakkor továbbra is a gazdaságtudományi képzések.

Bódis József beszámolt arról is, hogy az új külföldi hallgatók számáról még nincsenek pontos adatok, de összességében az elmúlt években a felsőoktatás nemzetköziesítési programja sikerrel járt, amelynek köszönhetően több mint 38 ezer külföldi hallgató tanul Magyarországon.

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Az Eduline összeszedte az adatokat, amelyek szerint az ELTE képzéseire idén több mint 11 ezer felvételiző jutott be, a többségük állami ösztöndíjas helyet szerzett. A ponthatárok magasak voltak, az osztatlan jogászképzésre 472, pszichológiára 449, az angol nyelvű nemzetközi tanulmányokra 423 ponttal lehetett bekerülni.

A hét legmagasabb ponthatárt idén osztatlan tanárszakokon húzták, írja a lap. Az első a matematika-olasztanár szak 492 ponttal, amire csak egyetlen hallgató jutott be, és úgy tűnik, az ő pontjai alapján határozták meg a ponthatárt is.

A legtöbb, 2073 hallgatót az ELTE BTK veszi fel, ezt az idéntől önálló karként működő GTI és a PPK követi.

A Budapesti Műszaki Egyetemre nagyon magas ponthatárral lehetett csak bekerülni, de így is ajdnem 4800 elsőéves kezdhet szeptemberben. Az alapképzésekre felvett állami ösztöndíjasok átlagpontszáma meghaladja a 425-öt.

A további ponthatárokat itt tekintheti meg. 

Cikkünk folyamatosan frissül. 

The post Itt vannak a felvételi ponthatárok first appeared on 24.hu.

Related posts

Karácsony: Az NVB nem engedi a Fudan-népszavazást

MOCOHU

Összedobják a jó ötletre a pénzt? Erre érdemes figyelni

MOCOHU

Csaknem félmilliós karácsonyi jutalmat kaptak a jegybanki dolgozók

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This