19 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
akvaparkGazdaságlélegeztetőgépMAGYARORSZÁGorfűschimicsek tibor

Kiderült, hogy kinél landolt az orfűi akvapark és az Emmi egykori irodaháza

A Victoria Ingatlanhasznosító Kft. nyert azon az árverésen, amelyen többedszerre hirdették meg a Baranya megyei orfűi akvaparkot és az ahhoz csomagban „hozzácsapott” épületet, az Emmi egészségügyi államtitkárságának egykori irodaházát a budapesti Akadémia utcában – írta meg a Hvg.hu.

A lap szerint a Victoria tulajdonosa Schimicsek Tibor, aki már Rogán Antal belvárosi polgármestersége idején aktív felvásárlója volt az V. kerületi önkormányzati ingatlanoknak, esetenként a piaci ár töredékéért. Tavaly júniusban éppen akkor lett egy gödöllői telephely birtokosa, amikor az államnak szüksége volt a területre a lélegeztetőgépek elhelyezésére, és bár azt továbbadta egy másik kormányközeli cégnek, a meghirdetett állami ingatlancsomag most a kedve szerint alakult.

Az Átlátszó arról ír, hogy a Pécs közelében található, népszerű orfűi strand tavaly nyáron már nem fogadott vendégeket, mert a hírek szerint egy kormányközeli vállalkozó kezébe került.  A rendkívüli adottságokkal rendelkező akvaparkot a korábbi gazda Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. árverezte el. 1,08 milliárd forint volt, a licitlépcsőt 2 millió forintban határozták meg. Az Átlátszó szerint már a licit befejezésének napján, sőt, sokkal korábban is az a beszéd járta a nagyjából ezer fős településen, hogy a tulajdonos rég megvan, az eljárás maga csak formaság. Mindenki kormányközeli befektetőről, egészen pontosan Orbán Ráhelről vagy egy hozzá köthető cégről hallott „biztosat”, amikor azonban részletekre terelődött volna a szó, széttárták a karjukat.

A licit végül augusztus 10-én eredménytelenül zárult, így csökkentett 924 milliós áron újra árverésre bocsátották, azonban et sem járt sikerrel. Idén júniusban a helyi sajtó írta meg, hogy az akvapark elkel, az MNV Zrt. azonban nem adott tájékoztatást az új gazda kilétéről, mivel a szerződést még nem írták alá. A nyertesről Orfű polgármestere sem tudott tájékoztatást adni a portálnak, amely azonban úgy értesült, hogy „az Orfűi Aquapark egy ingatlancsomag részeként kelt el, a vevő pedig nem más, mint a Fővárosi Önkormányzat”.

The post Kiderült, hogy kinél landolt az orfűi akvapark és az Emmi egykori irodaháza first appeared on 24.hu.

Related posts

Az egészségügyi nyilvántartásban látható lesz, ki milyen védőoltást kapott

MOCOHU

Szép csendben 2056-ig kiadták a fővárosi kaszinókoncessziókat

MOCOHU

Belügyminisztérium: ott lesz Pintér Sándor a köznevelési konzultáción

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This