19.2 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bodolai lászlóKözéletlmpMAGYARORSZÁGnemzeti választási bizottság

Visszahívták Bodolai Lászlót a Nemzeti Választási Bizottságból

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntött a testület LMP-s delegáltja, Bodolai László visszahívásáról pénteki ülésén – számolt be az MTI. Az NVB elnökét, Téglási Andrást Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke július 19-én kelt levélben tájékoztatta arról, hogy a párt nevében eljárva visszavonja a testületbe delegált tag, Bodolai László megbízatását.

Az NVB tagjai pénteken, elektronikus úton megtartott ülésen ellenszavazat nélkül döntöttek arról, hogy Bodolai László megbízatása a határozat jogerőre emelkedésével megszűnik. A határozat ellen három napon belül lehet jogorvoslatért fordulni a Kúriához. Téglási András megköszönte a visszahívott tag munkáját.

A választási eljárásról szóló törvény alapján az NVB hét tagját és három póttagját a köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlés választotta meg 2013 szeptemberében. A parlament alakuló ülésétől a következő választás időpontjának kitűzéséig a frakcióval rendelkező pártok is delegálhatnak egy-egy tagot a testületbe. Mivel az LMP-delegált megbízatása visszahívás miatt szűnt meg, pártja – az NVB határozatának jogerőre emelkedését követően – új tagot delegálhat a testületbe, aki az eskü- vagy fogadalomtétel után gyakorolhatja a tagsággal járó jogait és kötelezettségeit.

Az LMP már korábban is megkísérelte visszahívni a testületből Bodolai Lászlót: tavaly októberben azonban az NVB elutasította az indítványt, mivel az azt benyújtó Schmuck Erzsébetnek a bírósági nyilvántartás szerint nem volt képviseleti joga az indítvány benyújtásakor. Bodolai László 2015 novembere óta az ellenzéki párt delegáltja a testületben, legutóbb a 2018-as országgyűlési választás után bízta meg az LMP.

Kapcsolódó
Bodolai: Nekem össze volt készítve egy repülőgép, hogy ha valami gond van, el tudjak menni Bécsbe

Hosszú interjút adott Bodolai László, az Indexet kiadó alapítvány korábbi vezetője a Partizánnak.

The post Visszahívták Bodolai Lászlót a Nemzeti Választási Bizottságból first appeared on 24.hu.

Related posts

Orbán Viktor a Karmelitában fogadta a volt amerikai alelnököt

MOCOHU

A leszbikusként örökbefogadó szülőkről szóló film letiltása miatt lemondott az Ars Sacra fesztivál zsűrielnöke

MOCOHU

Az orosz vakcinát Kínában és Indiában is gyárthatják majd

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This