14.4 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
egészségiparitmMAGYARORSZÁGpályázatspin-offtámogatásÜzleti tippek

Gyorsítósáv: 3 milliárd forintos támogatás az egészségiparban

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette, a tárca a tömeges piaci igények és a pályázatok kiváló szakmai színvonala miatt emelte meg a másfélszeresére az eredetileg 2 milliárd forintos keretösszeget.

A Gyorsítósáv pályázatot 2020 szeptemberében írták ki a meghatározott iparágakban kiemelkedő növekedésre és jelentős hozzáadott értékek felmutatására képes hazai cégek számára.

A 3 milliárdos keretből spin-off vállalkozások valósíthatnak meg piacorientált egészségipari fejlesztéseket egyebek mellett az intelligens sejtdiagnosztika és a bőrrák innovatív kezelése területén. Támogatást nyert egy mesterséges intelligenciára épülő, a gyógyszerkutatást támogató kvantumkémiai szimulációs szoftver megalkotása is.

„Az egészségipar, a biotechnológia és az informatika hagyományosan olyan területek, amelyeken a hazai egyetemek és vállalkozások nemzetközi összevetésben is versenyképes teljesítményt nyújtanak. Az általunk támogatott innovációk sokakat érintő betegségek kezelését, globális egészségügyi kihívások megoldását célozzák meg, ezért a világpiacon is nagy sikert arathatnak” – emelte ki Schanda Tamás.

A nyertes projektek listája az NKFI Hivatal honlapján érhető el.

The post Gyorsítósáv: 3 milliárd forintos támogatás az egészségiparban first appeared on 24.hu.

Related posts

Keményen kiosztotta az Auchant a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete

MOCOHU

Elfogták a gyilkosságért keresett nőt, miután kommentelni kezdett a rendőrség Facebook-oldalán

MOCOHU

Orosz megrendelésre fenyegették halállal a kárpátaljai magyarokat

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This