22.1 C
Budapest
May 11, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
facebookinstagraminternetközösségi médiaMAGYARORSZÁGTech

A tinik fiókjait érintő változásokat jelentett be az Instagram

Számos, a tinédzser felhasználók védelmén erősítő változást jelentett be az Instagram. A cég közlése szerint a 16 év alattiak által készített új profilok (egyes régiókban 18 évet húztak meg korhatárban, például az unióban) alapból privát beállítást kapnak – természetesen később ezt megváltoztathatják nyilvánosra, ha szeretnék. A már meglévő, kiszabott korhatárt el nem érő fiataloknak egyben ajánlani fogják, hogy váltsanak át privát módra, ha még nem tették volna.

Az Instagram egy új algoritmust is bevet, amivel csökkenteni próbálja a felnőttektől származó, fiataloknak címzett kéretlen kapcsolatfelvételeket, ehhez többek közt azt fogja figyelni, hogy mely fiókokat jelentették, vagy tiltották már korábban más tinik.

A Facebook ezzel egyidőben közölte, hogy számos szolgáltatásában fogja korlátozni a hirdetők hozzáférését a fiatalkorú felhasználók adataihoz, így a Facebookon, Messengeren és Instagramon is. Ennek eredményeként a tinik ugyan láthatnak reklámokat, de csak olyan általános információk alapján célozhatják meg őket, mint kor, nem, vagy földrajzi hely. Ez azt is jelenti egyben, hogy a külső weboldalak és alkalmazások által gyűjtött adatok felhasználása ki van zárva.

Dömös Zsuzsanna további cikkei
  • Így támadnak az olimpia alatt a csalók
  • Csak a beoltott dolgozókat engedi vissza a Facebook és a Google
  • Durva szigorításokat tervez Irán internetezés terén

The post A tinik fiókjait érintő változásokat jelentett be az Instagram first appeared on 24.hu.

Related posts

Ezek a legjobb gamer kellékek 2022-ben

MOCOHU

Különleges címlappal rukkolt elő az olasz Vanity Fair

MOCOHU

A horvát miniszterelnök kiakadt a horvát elnökre Ukrajna miatt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This