15.4 C
Budapest
April 30, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
görögországhőségidőjárásMAGYARORSZÁGNagyvilág

Iszonyú meleg van Görögországban, Kálimnosz szigetén még hajnalban is 32,7 fokot mértek

Hosszan tartó, extrém hőhullám sújtja Görögországot, több helyen jóval 40 Celsius-fok fölötti hőmérsékletet mértek, és a meleg várhatóan kitart a hétvégén, sőt a jövő héten végig a mediterrán országban – jelentette a helyi meteorológiai szolgálat. A napok óta tartó forróság után jövő héten az előrejelzések szerint 46 Celsius-fok lehet a napi csúcshőmérséklet Görögország több pontján. Rodosz szigetén kedden 44 fok lehet.

Az éjszaka sem hoz enyhülést: Kálimnosz szigetén, az Égei-tenger déli részén rendkívül meleg volt a csütörtök hajnal. A legalacsonyabb hőmérséklet 24 óra alatt 32,7 fok volt, ami a valaha mért legmelegebb reggel egész Görögországban és Európa legmagasabb júliusi minimum-hőmérsékleti rekordjától is csak fél fokkal maradt el – írja az Időkép. 

A görög polgári védelem válságtanácskozást tartott, amelyet követően péntek este hőségriadót hirdettek. Sok településen klimatizált helyeket nyitottak meg azok számára, akiknek nincs otthon légkondicionáló berendezése. A munkaügyi minisztérium figyelmeztetett, hogy a szabadban végzett munkát, amennyire csak lehet, a minimumra kell szorítani. Az orvosok arra intették az embereket, hogy lehetőleg senki ne tartózkodjon a tűző napon, ne igyanak alkoholt, és viseljenek szellős öltözéket. Egyes előrejelzések szerint ez a veszélyes hőség akár még további két héten át is sújthatja Görögországot.

The post Iszonyú meleg van Görögországban, Kálimnosz szigetén még hajnalban is 32,7 fokot mértek first appeared on 24.hu.

Related posts

Egyelőre nem tudni, mikor nyit ki a kabuli repülőtér

MOCOHU

Napi 3 millió oltást adnak be az USA-ban

MOCOHU

A héten ismét történelmet írhat a SpaceX

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This