17.3 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbűnügyeltartási szerződéslakásmaffiaMAGYARORSZÁGóbuda

Kétszáz embert hallgattak ki az óbudai lakásmaffia kapcsán, eddig nincs gyanús halálesetet

Kihallgatta a rendőrség azt az óbudai lakásszövetkezeti elnököt, aki lakásmaffia tevékenységére figyelmeztette a lakótelepen élőket, mert állítólag több idős ember is gyanús körülmények között halt meg miután eltartási szerződést kötöttek vele. Ezt a hirdetményt tették ki Tilly Lászlóék több Vörösvári úti lépcsőházba is.

Figyelem! A környéken jól ismert személyek eltartási szerződés keretében pénzt ajánlanak idős lakóinknak, majd az érintett idős lakók 1-2 héten belül gyanús körülmények között elhaláloznak! Kérjük vigyázzanak, hogy kivel kötnek ilyen szerződést!

A BRFK az esettel kapcsolatban azt közölte a rendőrség honlapján, hogy közel kétszáz embert hallgattak meg az eset kapcsán, de nem találtak gyanús halálesetet. Szakértők bevonásával vizsgálták a korábban említett idős ember halálának a körülményeit, de nem merült fel idegenkezűség gyanúja az ügyben.

Kapcsolódó
„Három-nyolc hét múlva a szomszédok szagokat éreznek” – gyanús eltartási szerződéskötések után halt meg több idős ember Óbudán

Egy esetleges haláleset után minden azé lesz, aki megvásárolta a tulajdonjogot.

Azt írják, hogy a lakásszövetkezeti elnök csak feltételezéseket hozott a tudomásukra, de az előkészítő eljárásban ezt is ellenőrzik nyomozók. A rendőrök csaknem kétszáz embert meghallgattak, de további, eltartási szerződéssel kapcsolatos gyanús halálesetről nem találtak adatot. Újra elővették a korábbi években természetes úton bekövetkezett halálesetek aktáit is, de egyelőre itt sem akadtak gyanús körülményekre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt kéri, hogy amennyiben bárkinek bűncselekményről, vagy annak akár a leghalványabb gyanúját felvető konkrét esetről van tudomása, haladéktalanul tegyen bejelentést bármelyik rendőri szervnél, hívja a 112-őt, vagy akár névtelensége megőrzése mellett a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámát!

Hozzátették, egy előnytelen szerződés megkötése ugyanakkor önmagában nem feltétlenül büntetőjogi kategória. Azt tanácsolják, hogy ilyen döntést csak jól átgondolva, hozzátartozókkal, barátokkal megbeszélve, lehetőleg saját ügyvéddel konzultálva, ingatlanszakértő véleményét kikérve hozzon mindenki.

The post Kétszáz embert hallgattak ki az óbudai lakásmaffia kapcsán, eddig nincs gyanús halálesetet first appeared on 24.hu.

Related posts

Kemenesi: Több magyar településen már most is elterjedtek az inváziós szúnyogfajok

MOCOHU

A nap legfontosabb hírei – 2022.04.30.

MOCOHU

Blikk: 22 év után véget ér a Barátok közt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This