15.4 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
amazonappleértékesítéshuaweiidcipadjelentéslenovoMAGYARORSZÁGsamsungTech

Az Apple verhetetlen, ha tabletekről van szó

Az IDC piackutató cég közzétette legújabb, 2021. második negyedévéről szóló jelentését, amiben a táblagépek piacát vizsgálta, és a közzétett eredményekből nyilvánvaló, hogy az Apple még mindig verhetetlen, ha tabletekről van szó. A cupertinói cég (az iPadek negyedéves bevételeit alapul véve) 12,9 millió táblagépet értékesített a második negyedévben, ami 3,5 százalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszakához képest, és a teljes tablet piac 31,9 százalékát jelenti.

Az Apple dominanciáját jól mutatja, hogy piacvezetőként több eszközt értékesített, mint a második és harmadik helyen álló Samsung (8 millió) és Lenovo (4,7 millió) együttvéve. Persze a két említett gyártónak sincs oka panaszra, hiszen növekedés szempontjából sikerült túlszárnyalniuk az almás céget: a Samsung 13,3 százalékot javított a tavalyi év második negyedévéhez képest, míg a Lenovo egész döbbenetes 64,5 százalékos emelkedést könyvelhetett el.

Kapcsolódó
Trónfosztás: új vezetője van az európai mobilpiacnak

A Xiaomi lenyomta a Samsungot.

Érdekesség továbbá, hogy amíg a Huawei a globális mobilértékesítéseket illetően kihullott az első öt vállalat közül, addig a táblagépek piacán még tartja magát, az Amazon mögött az ötödik helyet szerezték meg az idei év második negyedévében, 2,1 millió értékesített eszközzel. A képet mondjuk elég erősen árnyalja, hogy a céget érintő amerikai szankciók már ezen a fronton is éreztetik a hatásukat, ugyanis ez az eredmény 53,7 százalékos csökkenést jelent tavalyhoz képest.

Birkás Péter további cikkei
  • Meglepően jó lett a Razer új, zajszűrős fejhallgatója
  • Így juthat kedvezőbb áron elektromos kerékpárhoz
  • Izraeli exkatona és adattudós cirkuszi artista is jön az idei jövőfesztiválra

The post Az Apple verhetetlen, ha tabletekről van szó first appeared on 24.hu.

Related posts

Férfi holttestet találtak Nagyhalászon

MOCOHU

Tucker Carlson: a magyar kormány büszke lehet magára, az itt lakók pedig hálásak lehetnek

MOCOHU

Fresh Andi: Végigsírtam, amikor a párom kopaszra nyírt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This