19.6 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldkaposvárkutyatámadásMAGYARORSZÁG

Veszélyessé nyilvánított kutyák támadtak egy idős asszonyra Kaposváron

A Kaposvári Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége és veszélyes eb tartásával kapcsolatos kötelezettség megszegésének vétsége miatt emelt vádat azzal a 68 éves kaposvári férfival szemben, akinek a hatóságilag veszélyes ebbé nyilvánított kutyái sebesítettek meg súlyosan egy idős asszonyt – közölték hétfő reggeli közleményükben.

Mint írták, a büntetett előéletű férfi évek óta tartott kaposvári otthonában két staffordshire terrier fajtájú kutyát. A vádlott az ebeket ugyan egy elkerített helyen helyezte el, ennek ellenére az állatok többször is támadtak már emberre. Az illetékes hatóság ezután a kutyákat veszélyes ebbé nyilvánította, ezért a vádlott veszélyessé minősítést követő 60 nap elteltével az állatokat kizárólag hatósági engedély birtokában, az abban előírt tartási feltételek mellett, ivartalanítva és transzponderrel megjelölve tarthatta volna, ezeknek a feltételeknek azonban a vádlott nem tett eleget.

A közlemény szerint alig néhány nappal a tartással kapcsolatos türelmi idő letelte után, az immár engedély nélkül tartott veszélyes ebnek minősülő kutyák a vádlott nyitott lakásából kiszaladva megtámadták a vádlottal közös udvart használó idős, 73 éves sértettet, akinek az egyik kutya a lábába harapott, illetőleg a sértett menekülés közben a kezének egyik ujját is eltörte, miközben az utcára futva igyekezett kitérni az állatok elől.

A kaposvári nyomozók ezután férfit elfogták és előállították, míg a kutyákat a támadás napján hatóságilag elaltatták. Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztést töltő, visszaeső elkövetőnek minősülő férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztést és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

The post Veszélyessé nyilvánított kutyák támadtak egy idős asszonyra Kaposváron first appeared on 24.hu.

Related posts

Polgármesterjelölt is volt Varga Judit férje Balatonhenyén

MOCOHU

Megvannak a PlayStation Plus júliusi ingyen játékai

MOCOHU

Ilyen csodás kapusteljesítményt nem láttunk még a kézilabda-Eb-n

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This