16 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afrikaéhezlsetiópiagyerekMAGYARORSZÁGNagyvilágunicef

160 ezer gyermek éhezik egyetlen afrikai tartományban az UNICEF szerint

A forrongó észak-etiópiai Tigré tartományban 160 ezer gyermek éhezik – közölte hétfőn az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF).

A szervezet aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy nem biztosított a tartományban élő gyermekek élelmiszer-ellátása, különös tekintettel az erőszak térségbeli kiújulásáról szóló jelentésekre.

Az UNICEF rendkívül riasztónak tartja a több mint kétszáz ember, köztük száznál is több gyerek meggyilkolásáról szóló értesüléseket – mondta Henrietta Fore, az UNICEF igazgatója utalva arra, hogy Afar régióban az elüldözött családoknak otthont adó egyik egészségügyi intézmény és egyik iskola ellen augusztus 5-én támadást hajtottak végre. Fore szerint a támadók létfontosságú élelmiszerkészleteket is megsemmisítettek.

Az UNICEF igazgatója kijelentette, hogy a harcok fellángolása katasztrofális következményekkel jár a gyermekek számára. A fegyveres konfliktus Tigrében mintegy 400 ezer embert, köztük 160 ezer gyereket sodort az éhínség szélére – hangsúlyozta Fore.

Az UNICEF szerint már jelenleg is négymillió embernek került veszélybe az élelmiszer-ellátása ebben a tartományban, illetve a szomszédos Amhara és Afar régiókban, körülbelül 250 ezren kényszerültek elmenekülni. Az ENSZ Gyermekalapjának becslései szerint az elkövetkező egy évben tízszeresére fog növekedni az életveszélyesen alultáplált gyerekek száma a térségben, miközben a konfliktus során következetesen elpusztítják azokat az egészségügyi és egyéb intézményeket, amelyek elengedhetetlenek a fiatalok és a helyi közösségek túlélése szempontjából.

Tigrében tavaly november óta dúlnak harcok a kormányerők és az etnikai alapon szerveződött Tigréi Népi Felszabadítási Front (TPLF) fegyveresei között. A harcokban és légicsapásokban ezrek vesztették életüket, kétmillióan menekültek el otthonukból, és súlyos humanitárius válság alakult ki, mert a régióba nem engedték be a segélyszervezeteket.

The post 160 ezer gyermek éhezik egyetlen afrikai tartományban az UNICEF szerint first appeared on 24.hu.

Related posts

12 év alattiakon teszteli vakcináját a Moderna

MOCOHU

Keveset hallunk róla, de az Iszlám Állam ma is igen aktív

MOCOHU

Kilencedik napja tombol soha nem látott tűzvész Törökországban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This