26.2 C
Budapest
April 29, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldbűnügyfellebbezésítéletMAGYARORSZÁGszexuális erőszak

Sírva mondta el az édesanyjának egy ötéves kislány, hogy fajtalankodik vele a nevelőapja

Nyolc év börtönre, és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte a Debreceni Törvényszék azt a 31 éves férfit, aki az ötéves nevelt kislányával fajtalankodott tavaly ősszel.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint a bíróság tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, védekezésre képtelen állapotát felhasználva, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszakban is bűnösnek mondta ki a vádlottat.

A férfit végleges hatállyal eltiltották minden olyan foglalkozás gyakorlásától és tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelésével, felügyeletével, gondozásával, gyógykezelésével kapcsolatos illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

A bírósági tényállás szerint a férfi 2018-tól élt együtt a nővel egy Bihar megyei községben, és közösen nevelték ez asszony előző házasságából származó két kiskorú lányát. Az ügyészség azt írja, hogy a vádlott tavaly ősszel fogdosta az ötéves nevelt kislányának a ruhával fedett alsótestét, majd a nemi szervét mutatva azt kérte tőle, hogy szexuális cselekményt végezzen vele.

Mint írják, a kislány ekkor kiszaladt az udvarra és sírva mondta el az édesanyjának, hogy mit tett vele a nevelőapja. Az asszony azonnal kérdőre vonta a férfit, de az élettársa tagadta a történteket. Ezzel azonban még nem volt vége a kislány megpróbáltatásainak, a férfi néhány nappal később ugyanis ismét szexuális támadást intézett ellene.

Az ügyészség azt írta a közleményében, hogy a család kialakult szokásának megfelelően a férfi egy külön heverőn aludt a kislánnyal. Az anya eközben felkelt, és az illemhelyre indulva elhagyta a házat. A függöny nélküli ablakon bevilágító utcai lámpa fényénél azonban meglátta, hogy mit művel a gyermekével a férfi.

Mivel most személyesen is észlelte a fajtalankodását, abban a szilárd meggyőződésében, hogy kislánya korábban mégis igazat állított, már hajnalban feljelentést tett. Élettársa családjának befolyásától  tartva a hatóságok rövidesen a Családok Átmeneti Otthonában működő Titkos Menedékházban biztosítottak szállást, később pedig a gyámhatóság a gyermekek nevelőszülőnél történő elhelyezéséről határozott.

A vádhatóság a férfi büntetésének a súlyosítása érdekében fellebbezett. A vádlott és védője bűncselekmény vagy bizonyítottság hiányában történő felmentést indítványozott – áll az ügyészség közleményében. A férfi terhére rótt szexuális erőszak bűntettét a törvény öt évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.  A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint indokolatlanul gyenge a jóval a középmérték alatt maradó tartamú szabadságvesztés büntetés, mert nem igazodik kellően sem a bűncselekmény valós tárgyi súlyához, sem pedig a bűnösség fokához.

Emiatt aztán nem felel meg emiatt a törvényben meghatározott büntetéskiszabási céloknak és elveknek sem. A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint tehát a kiskorúak sérelmére elkövetett hasonló jellegű bűncselekmények nyugtalanító gyakorisága miatt a szigorúbb felelősségre vonást célzó ügyészségi fellebbezés helytálló.

A férfi ugyanis a mindössze ötéves kislány kiszolgáltatott, függőségi helyzetével visszaélve folytatólagosan valósította meg fajtalan cselekményét, amellyel a kiskorú erkölcsi és lelki fejlődését is egyaránt veszélyeztette.

The post Sírva mondta el az édesanyjának egy ötéves kislány, hogy fajtalankodik vele a nevelőapja first appeared on 24.hu.

Related posts

A nap legfontosabb hírei – 2021.08.30.

MOCOHU

Kötött kesztyű, unott arc, keresztbe tett végtagok – ennyi elég egy fotó mémesedéséhez

MOCOHU

Gigantikus pingvin maradványaira bukkantak

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This