23.3 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Gazdasághuawei freebuds 4kampányMAGYARORSZÁG

Itt az új fülhallgató, ami nem megy az agyadra, sőt! (X)

Ha mostanában cserélnéd le vezetékes fülhallgatódat, vagy egy régebbi “drótnélküli” fülesről váltanál újabbra, mondjuk a tuti tippet, amiről egyrészt észre sem veszed, hogy a füledbe ült, másrészt viszont nagyon is észreveszed!

Manapság egyre-másra jelennek meg különféle vezeték nélküli fülhallgatók, amelyek sok szép tulajdonsággal kelletik magukat, ezek egyike pedig az aktív zajszűrés. Ez egy nagyon hasznos funkció, és megannyi helyzetben örülhetünk neki: például amikor a hangos tömeg közepén szeretnénk nyugodtan zenét hallgatni, vagy ha úgy szeretnénk telefonálni, hogy a környezetünk helyett a beszélgetés többi résztvevőjét hallanánk tisztán.

A zajszűrős modellekkel azonban adódhat egy olyan probléma, amely sokak számára kellemetlen: ezek a modellek ugyanis úgynevezett fontópiás kialakításúak – újkori népiességgel ezt nevezzük “agybadugós” kialakításnak. Van, akit kevéssé zavar, hogy a füles egy részét viszonylag mélyen a hallójáratba kell helyezni, ahol egy szilikon harang tartja a helyén az apró eszközt, de jó páran vágynak vissza egy olyan modellre, amelyet csupán a hallójáratunk “kapujába” kell helyezni. A szakértők szerint azonban a 25dB aktív zajszűrést ilyen kialakítással nem lehet megvalósítani. Nos, pontosítsunk: eddig nem lehetett!

Kényelmesen, mégis zajtalanul

A Huawei FreeBuds 4 olyan vezetéknélküli fülhallgató a piacon, amely open fit kialakítás mellett képes az aktív zajszűrésre. Ez a tervezés a régóta ismert “gomb-fülesek” továbbfejlesztett, ergonomikus formája, ahol nem kell az apró hangszórókat mélyen a fülbe helyezni, mégis képes arra, hogy a beépített elektronika segítségével kiszűrje a külvilág zavaró zajait.

A hangzása alapvetően is kifejezetten részletgazdag: high-resolution képességeinek köszönhetően a zenehallgatás közben előtűnnek olyan apróságok is, amik egy átlagos fülhallgatóban észrevétlenek maradnak. A magasabb hangok és a basszusok is ugyanolyan dinamikusak, és szinte hallani azt is, ahogy az énekes levegőt vesz a mikrofon előtt. Ez a hangzás persze nem érne semmit, ha elveszne azért, mert mindenkinek más és más a füle, így pedig más “gombfülesek” esetében tapasztalni lehet, hogy különféle fülekben máshogy szól ugyanaz az eszköz. A FreeBuds 4 azonban képes feltérképezni a felhasználó hallójáratát és úgy beállítani a hangzást, hogy a zene hangképéből semmi ne menjen veszendőbe.

Okos társ a fülben

Természetesen egy mai fülhallgató már nem csak a zenehallgatásban segít, a FreeBuds 4 pedig kiváló új funkciókkal igyekszik minden korábbinál okosabban rendelkezésre állni. A legötletesebb ezek közül az, hogy egyszerre két Huawei eszközhöz is képes csatlakozni. De miért is jó ez, kérdezhetnénk, hiszen egyszerre egyfelé szeretnénk figyelni, mondjuk a laptopon vagy tableten nézünk filmet, amibe ne szűrődjön be máshonnan a zene. Ez így is van, de képzeljük el, ahogy belefeledkezünk a tableten futó filmbe, a zajszűrő pedig kellemesen elfed minden más hangot, hogy tényleg átéljük a műsort – és közben befut egy fontos hívás a mobilra. Mivel a FreeBuds 4 egyszerre kapcsolódik a tabletre és a telefonra is, az okos füles azonnal, automatikusan leállítja a filmet, nekünk pedig a csengőhang hallatán csak annyi a dolgunk, hogy kettőt koppintsunk a fülhallgató felületén, hogy fogadjuk a hívást.

Ráadásul kifejezetten sok eszköztípust támogat a FreeBuds 4, Android és iOS alapú eszközökkel egyaránt használható. Így tehát a Huawei új fülhallgatója nem csak kényelmével, hanem odafigyelésével is hozzájárul ahhoz, hogy csak a zenére, a filmre, vagy a tisztán hallható hívó félre figyelhessünk, és bár kiszűrünk mindent, ami zavaró, az igazán fontos pillanatokat semmiképp se szalaszthatjuk el. Mindeközben pedig magát a kényelmesen viselhető, mindössze 4,1 grammos apróságot észre sem vesszük.

Itt az új fülhallgató, ami nem megy az agyadra, sőt! (X) 4

The post Itt az új fülhallgató, ami nem megy az agyadra, sőt! (X) first appeared on 24.hu.

Related posts

A tálibok szóvivője arra kérte az egészségügyben dolgozó nőket, hogy térjenek vissza a munkahelyükre

MOCOHU

A csúcsteniszhez nem elég a félig egészséges láb

MOCOHU

Franciaországban öt nő akart terrortámadást elkövetni

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This