18.5 C
Budapest
April 30, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldcsőbombaemberölés bűntettének kísérletefővárosi törvényszékMAGYARORSZÁGválás

Csőbombával akarta felrobbantani felesége új barátját egy férfi

A Fővárosi Főügyészség a 49 éves férfit emberölés bűntettének kísérletével, és robbanóanyaggal és robbantószerrel visszaélés bűntettével vádolja azt a férfit, aki az ügyészség szerint házilag készített csőbombával akarta felrobbantani a felesége új párját – közölték csütörtökön.

A közleményben ismertetett vádirat szerint a vádlott – egy 49 éves külföldi állampolgárságú férfi – a 2010-es évek elejétől él Magyarországon, és többnyire külföldön, villanyszerelői szakmában dolgozott és egy magyar nővel kötött házasságot. A házasság 2016 környékén megromlott, a vádlott felesége pedig már ekkor közölte, hogy válni akar. Fél évvel később azt is elmondta a vádlottnak, hogy viszonya van egy másik férfival, a házasságuk felbontására azonban végül csak 2019 nyarán került sor.

A vádlott időközben tudomást szerzett arról, hogy a feleségének kivel van kapcsolata és elhatározta, hogy a műszaki ismereteit felhasználva csőbombát készít, és azt felhelyezi a férfi gépjárművére azért, hogy megölje őt, mivel őt hibáztatta a már folyamatban lévő válásuk miatt. A sértett 2019 márciusában vásárolta a gépkocsiját. A vádlott az általa készített csőbombát valamikor március vége és június 1-je között (pontosabban meg nem határozható időpontban) ismeretlen helyen felhelyezte a sértett által használt gépkocsira úgy, hogy azt műanyag gyorskötözőkkel az autó aljára rögzítette.

Amikor a sértett 2019. június 1-jén hazaért, és a gépjárművel beparkolt az udvarba, akkor vették észre, hogy valamilyen eszköz van felszerelve a gépjármű aljára. A sértett ekkor a gépjármű alá feküdt és megtalálta az oda felszerelt csőbombát, amelyet saját maga levágott, majd ezt követően bevitte a szerkezetet a rendőrkapitányságra, ahol feljelentést tett.

A csőbomba rögzítésének helyére és az eszközben található robbanóanyag mennyiségére (csaknem 500 gramm) tekintettel, a vádlott által készített robbanószerkezet alkalmas lett volna az emberi élet kioltására, azonban több körülmény miatt a szerkezethez rögzített akkumulátorok nem működtek, ezért azok feszültség és így impulzus leadására nem voltak képesek. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

The post Csőbombával akarta felrobbantani felesége új barátját egy férfi first appeared on 24.hu.

Related posts

Idén már megkérheted az Alexádat, hogy játssza le Erzsébet királynő karácsonyi beszédét

MOCOHU

Serena Williams kihagyja az olimpiát, de még nem árulja el, miért

MOCOHU

Magyarország a legeladósodottabb az egész régióban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This