19 C
Budapest
May 5, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
henrik lundqvistjégkoronglineupMAGYARORSZÁGnhlSport

Visszavonult minden idők egyik legjobb hokikapusa

Bejelentette visszavonulását Henrik Lundqvist, a New York Rangers és a svéd válogatott legendás jégkorongozója, akit a New York-i sajtó előszeretettel hívott Henrik királynak.

A 39 éves világklasszis kapus négy szezont húzott le a Frölunda felnőtt csapatában a svéd élvonalban, mielőtt 2005-ben a New York Rangers együtteséhez került. Utóbbi klub színeiben tizenöt idényt húzott le az észak-amerikai profi hokiligában, és

számos ligarekord mellett több mint ötven klubrekord fűződik a nevéhez.

Tavaly októberben a Washington Capitalshoz szerződött, de szívproblémái miatt januárban nyílt szívműtéten esett át, és végül nem léphet jégre a szezonban.

Lundqvist közösségi oldalán közölt pénteki búcsúbeszédében kiemelte: nyár elején még az volt a terve, hogy visszatér a kapu elé, de már a rehabilitációs edzések során is érték kellemetlenségek, a túlzott terhelés mellkasi fájdalmakat okozott neki. Így végül néhány nappal ezelőtt, a családtagjaival, valamint legközelebbi ismerőseivel történt beszélgetéseket követően a visszavonulás mellett döntött, írja az MTI.

Lundqvist szívbetegsége már akkor ismert volt a Rangers számára, amikor a svéd kapus részt vett az első orvosi vizsgálaton a New York-i klubnál, de rendszeresen ellenőrizték, és emiatt mérkőzésen soha nem volt szüksége orvosi ellátásra.

A játékos a svéd nemzeti csapattal 2006-ban olimpiai aranyérmet nyert, míg 2014-ben ezüstérmesként végzett az ötkarikás játékokon. Világbajnokságokon egyszer (2017) volt a győztes keret tagja, kétszer (2003, 2004) döntőig jutott honfitársaival.

The post Visszavonult minden idők egyik legjobb hokikapusa first appeared on 24.hu.

Related posts

Fucsovicson az esőszünet sem segített Cincinnatiban

MOCOHU

Megrázó riportban mesélnek a tragédia éjszakájáról az ablakon kizuhant 17 éves fiú barátai

MOCOHU

Tavasz végén Magyarországon tartanák a Türk Tanács üzleti fórumát

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This