20.6 C
Budapest
April 29, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
koronavírusKözéletMAGYARORSZÁGnyugdíjnyugdíjasnyugdíjprémiumoltásorbán viktorvakcina

Orbán azt kéri, mindenki vegyen rá még egy embert az oltásra

Mindenki vegyen rá legalább egy, eddig be nem oltott embert a családjában, a munkahelyén arra, hogy kérje a koronavírus elleni védőoltást, ötszáz beoltottból ugyanis egy fertőződik meg és a betegség lefolyása nála is enyhébb, mint az oltatlanoknál – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. A miniszterelnök azt mondta az MTI tudósítása szerint: ha mindenki még egy embert meggyőz, akkor olyan védettségi szint alakul ki az országban, hogy a járvány negyedik hullámának ereje össze sem lesz hasonlítható a korábbi hullámokéval.

„Mindenkit be tudunk oltani, 8 millió vakcina van a raktárainkban” – jelentette ki a miniszterelnök, hangsúlyozva: ha valaki jelentkezik, az egy héten belül biztosan megkapja az oltást.

Arról is beszélt, hogy bár ezen a hétvégén az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából a felhőtlen ünneplésé a terep, közben készülni kell arra, hogy „a negyedik hullám (…) kopogtat az ajtón”. „A legerőteljesebben és leghangosabban nem is a mi ajtónkon”, hanem a környező és a nyugat-európai országok ajtaján, de a tavalyi helyzethez hasonlóan Magyarországot sem fogja elkerülni a negyedik hullám. Csak az oltás ment életet – mondta a miniszterelnök.

Érdemes tehát bízni a vakcinákban. A vírussal szemben az oltás működik, a maszkviselés és az elkülönülés nem – mondta az MTI tudósítása szerint.

Szeptember 1-jétől újabb nagy oltás melletti kampányt indítanak.

Állítása szerint a kormány egész nyáron dolgozott, hogy felkészítse az országot a negyedik hullámra, folyamatosan üléseztek az operatív törzsek. Példaként említette, hogy megszervezték az iskolai oltásokat, és hogy augusztus elejétől lehetővé tették a harmadik oltás felvételét.

Nyugdíj

Nem hagyta ki megemlíteni, hogy nyugdíjprémiumot fognak fizetni idén. Orbán Viktor jelenleg 50-56 ezer forintos egyszeri kifizetést lát valószínűnek, de az az összeg akár ennél jóval magasabb is lehet.

Afganisztán

Vannak még magyarok Afganisztánban, katonák is, őket biztonságosan ki kell menekíteni az országból – mondta a miniszterelnök. Orbán jelezte, hálásak a katonai akciókban részt vevőknek, amiért vállalják a jelentős kockázatot. Magyarország azokat az afgánokat is kihozza, akik életveszélyben lehetnek, mert együttműködtek Magyarországgal az elmúlt tizenöt-húsz évben – hangsúlyozta.

The post Orbán azt kéri, mindenki vegyen rá még egy embert az oltásra first appeared on 24.hu.

Related posts

Kormányszóvivő: csak kutyát lehet sétáltatni 8 után, nyulat nem

MOCOHU

Akár 1,4 millió forint szja-t is visszakaphat egy nagyjából átlagosan kereső család

MOCOHU

Észak-Korea nem vesz részt az olimpián a koronavírus miatt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This