14.1 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldMAGYARORSZÁGmomentumparkolássoproni tamásterézváros

Kizárólagos lakossági parkolást vezetnek be több budapesti kerületben, egyelőre kísérleti jelleggel

Szigorodik a budapesti parkolás, több kerületben is bevezetik a kizárólagos lakossági engedélyeket – írta meg a Világgazdaság. A belvárosi közlekedési reformcsomagot Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnöke, Balogh Samu jelentette be hétfőn. Elmondta:

a koncepció része a kizárólagos lakossági parkolás intézménye, illetve a mikromobilitási pontok kialakítása.

Utóbbival a „rollerkáoszt” kívánják orvosolni, vagyishogy a bicikli és roller szolgáltatók járműveit csak ilyen területeken lehessen tárolni. A parkolási szabályok szigorítása kapcsán úgy fogalmazott, hogy a cél, hogy a helyben élők előnyt élvezzenek. A modell egyelőre kísérleti jelleggel startol el a napokban, legelőször a VI. kerületben. Ezt követi a VII. és a XIII. kerület. Kitért arra is, hogy a témában az V. kerülettel is zajlanak az egyeztetések.

Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármester elmondta: rövidesen megjelenő közlekedési táblák a kerületi parkolóhelyek mintegy 30 százalékán (405 hely) tiltják meg, hogy este 18 és reggel 7 óra között nem VI. kerületi autósok ezeket a várakozóhelyeket használják. Októberig csak figyelmeztetik a szabály ellen vétő sofőröket. A terézvárosi parkolóházakkal megállapodást kötöttek, és 50-60 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók bérletet 150 helyre.

Niedermüller Péter hetedik kerületi polgármester nem közölt konkrétumokat, a DK-s politikus általánosságban azt mondta, hogy azt akarják elérni, hogy kevesebb autó mozogjon Erzsébetvárosban, de ez nem „az autósok elleni” törekvés. Puchner Gábor, a XIII. kerület MSZP-s alpolgármestere elmondta, hogy az új szabályozást Újlipótváros városrészen belül alkalmazzák majd, várhatóan az ősztől. Az intézkedés itt is a várakozóhelyek harmadát érinti az esti óráktól reggelig.

The post Kizárólagos lakossági parkolást vezetnek be több budapesti kerületben, egyelőre kísérleti jelleggel first appeared on 24.hu.

Related posts

Átgondolnák az idősek vásárlási idősávját december 11. után

MOCOHU

Tóth Gabi: Nekem van egészséges nemzettudatom, amiről a mai világban nem lehet beszélni

MOCOHU

Ezeket a tejfölöket hívta vissza a Nébih szennyezettség miatt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This