18.7 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
budapesti fesziválzenekarfischer ivánkoronavírusKultúraMAGYARORSZÁGművészetperformansz

Fischer Iván a színpadon, vezénylés közben oltatta be magát

A hagyományokhoz híven az idén is ingyenes szezonnyitó koncertet adott szerdán este a Budapesti Fesztiválzenekar a budapesti Tabánban. A hangversenyen a zenekar az új évad programjából adott ízelítőt, de történt még valami határozottan meglepő is.

A zenekar a koncert után közleményben adta hírül, hogy Fischer Iván több ezer ember előtt, vezénylés közben adatta be magának harmadik koronavírus elleni oltását.

A világhírű karmester célja, hogy ösztönözze az embereket az oltásra, tettével példát szeretne mutatni és felhívni a közönség figyelmét a járvány elleni védekezés fontosságára

– áll a Budapesti Fesztiválzenekar közleményében.

A karmesteren kívül a zenekar is részt vállalt a különleges akcióban: a muzsikusok a koncert közben tesztelték magukat a vírusra, hogy ezzel is jelezzék a védekezés fontosságát. A Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatójának a harmadik oltást a színpadon dr. Becker Dávid, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese adta be, aki előtte természetesen alaposan konzultált a karmesterrel második oltása időpontjáról, a vakcina típusáról és más fontos egészségügyi vonatkozásokról.

Budapesti Fesztiválzenekar

Olvasónk egy videófelvétellel is megörvendeztetett bennünket, amelyen jól látszik, hogy a karmester egy, az ingén vágott lyukon keresztül kapja meg a koronavírus elleni vakcina harmadik dózisát. A videó itt tekinthető meg:

 

A Kossuth-díjas karmesternek nem ez az első látványos akciója, amely a járvány elleni védekezést népszerűsíti meglepő és tréfás formában. Ennek a kampánynak egyik emlékezetes darabja volt, amikor Fischer Iván a Budapesti Fesztiválzenekar Youtube-csatornáján az akusztikajavító maszkról mutatott be színes performanszt.

The post Fischer Iván a színpadon, vezénylés közben oltatta be magát first appeared on 24.hu.

Related posts

Nagy László tényleg fegyelmi vétséget követett el, vagy csak vihart látunk egy kanál vízben?

MOCOHU

125 millió dollárt küldenek az amerikaiak az ukrán elektromos hálózat helyreállításához

MOCOHU

Lezuhant egy férfi az Ópusztaszeri Emlékpark malmáról

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This