20.1 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
betegségegészségleukémiaMAGYARORSZÁGmenstruációNagyvilágrák

Három hónapon át menstruált, kiderült, hogy rákos

A 30 éves Bansri Dhokia esete jól bizonyítja, hogy a nőknek érdemes odafigyelniük menstruációs ciklusuk változásaira – írja a Metro. A Londonban élő nő három hónap óta tartó menstruációval, kimerültséggel és gyakori légszomjjal fordult orvoshoz, akkor azt hitte, a túl sok munka áll panaszai hátterében. Dhokia több vérvizsgálaton is átesett, a tesztek azonban sokáig nem mutattak semmi szokatlant.

Tavaly júliusban aztán kiderült, hogy akut limfoid leukémiában szenved.

Ekkorra a betegségtől annyira legyengült, hogy mentővel kellett kórházba szállítani.

skaman306 / Getty Images Illusztráció.

A nő kiemelte, a vérrák esetében a tünetek gyakran nem egyértelműek. A kemoterápiát szinte azonnal megkezdték, a járványügyi korlátozások miatt viszont nem hagyhatta el a kórházat. A helyzet nagyon megviselte, mint mondta, a kórházban nem nyújtanak sok érzelmi támogatást az embernek.

A terápia harmadik köre után végre javulás jelentkezett az állapotában, a kiújulás elkerülése érdekében viszont idén februárban őssejt-transzplantációt végeztek rajta. A donor egyik testvére volt.

Dhokia szerint a transzplantáció számos életen át tartó mellékhatással jár, de összességében jól halad a felépülése. A nő azért osztotta meg történetét a nyilvánossággal, hogy arra ösztönözze az embereket, különösen az ázsiai közösségek tagjait, hogy csatlakozzanak az őssejtdonor-nyilvántartáshoz. Emellett a leukémiával kapcsolatos tudatosság erősítéséhez is hozzá akar járulni.

The post Három hónapon át menstruált, kiderült, hogy rákos first appeared on 24.hu.

Related posts

Eltűnt egy testvérpár Szolnokon

MOCOHU

Egy hónap után leltek rá a nejlongubóba zárt holttestre

MOCOHU

Jogosítványt szerzett krosszmotorra egy vak férfi Ausztráliában

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This